TW
1

Pitus Fernández i Carme Periano han estat distingits amb el Premi Maria Lluïsa Serra - Taula d'Or que concedeix amb caràcter biennal el Consell Insular, a través del seu departament de Cultura. Un guardó que els premiats reben «per la seva aportació al desenvolupament de la creació, la formació i la producció teatral a Menorca al llarg de les últimes dècades».

La Comissió Informativa de Cultura, Benestar Social i Esports, i com a president d'aquesta, el conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha acordat la concessió del Premi Maria Lluïsa Serra - Taula d'Or a Periano i Fernández a proposta del Cercle Artístic de Ciutadella, i que està avalada per cinc cartes de suport de l'Escola d'Art Dramàtic de Menorca, les companyies teatrals La Trup i Mô Teatre i l'Orfeó Maonès, així com per part d'un grup de persones vinculades al món del teatre a títol personal. Així, es considera que la distinció compta amb un grau de consens elevat per ser els avaladors persones i entitats representatives del teatre a Menorca.

Des del Consell s'ha tingut en compte que el món del teatre no ha estat mai distingit amb cap reconeixement públic de les institucions balears, i s'ha considerat que el món de les arts escèniques mereixia un reconeixement. Concretament, els mèrits dels premiats tenen diferents dimensions, cultural, innovadora, social i formativa i educadora.

Així, es té en compte que Fernández i Periano «han omplert l'agenda cultural de Menorca amb una presència ininterrompuda gairebé durant mig segle» i que han estat «impulsors de distintes companyies de teatre» contribuint «de forma notable a la creació d'una xarxa cultural de persones vinculades al teatre». A més, es valora la contribució dels premiats en l'evolució del teatre a l'Illa, també des del seu vessant com a professors d'art dramàtic.