Una de les imatges que es van utilitzar per a la iniciativa. | AJ. FERRERIES

TW
0

Després de la bona resposta que van obtenir a Ferreies les rutes rondallístiques en el marc del projecte «Abril, contes mil» i responent a la petició de la gent que no va poder escoltar-les, l'Ajuntament ha decidit enregistrar la seva versió completa i elaborar una ruta virtual perquè la gent les pugui escoltar en qualsevol moment.

El recull de 44 rondalles que conformen aquesta ruta es podrà escoltar de dues maneres diferents. D'una banda es podrà fer la ruta passejant pel poble i passant pels 39 comerços col·laboradors i els edificis públics més emblemàtics. Qui ho faci es trobarà instal·lades en cada establiment les figures que Sílvia Vivó creà inspirant-se en cadascuna de les rondalles. A cada figura s'hi troba adjuntat un codi QR que connecta automàticament amb l'àudio de la versió completa de la rondalla en la veu de diferents persones del poble.

Així mateix, les rondalles es podran escoltar des de casa de forma virtual entrant a aquesta pàgina web.

Algunes d'aquestes narracions són extretes de les compilacions realitzades pels folkloristes Andreu Ferrer Ginard o Francesc d'Albranca, però d'altres són el resultat de l'enregistrament de les narracions en la veu de diferents persones del poble que han recordat les rondalles de la seva infantesa i les han enregistrat per primera vegada per a aquest projecte. En aquest sentit, la contribució feta per Magdalena Pons, na Nena de Binicanó, és de gran rellevància ja que algunes de les rondalles per ella explicades, no es troben en cap dels reculls esmentats.