L’estrena de «La fugida del Zanni» tindrà lloc aquest diumenge a l’Orfeó | Gemma Andreu

TW
1

La companyia Teatre de Xoc presenta aquest diumenge el seu nou espectacle, «La fugida del Zanni», una proposta per a tots els públics que va més enllà de l'escènic, ja que aporta reflexió sobre una qüestió tan actual com són les migracions forçoses.

Aquest muntatge, com apunta una de les integrants del grup teatral, Laia Galceran, s'emmarca dins del concepte de «comèdia de l'art, amb una trama en què hi ha els personatges arquetípics» d'aquest gènere.

La companyia ja ha ofert un tast d'aquesta obra aquest estiu, en actuacions en algunes festes de poble, però en cap d'elles s'ha pogut veure la proposta sencera. De fet, aquestes darreres setmanes s'han introduït nous elements que ajuden a «arrodonir» l'espectacle que es podrà veure al teatre de l'Orfeó Maonès i en què participen cinc actors, Malu Morro, Xevi Cor, Adriana Aguilar, Jordi Pérez i Laia Galceran.

L'argument

La comèdia de l'art es conjuga amb el teatre clàssic en una història que gira en torn a una persona que fuig de la guerra que hi ha al seu país. Una situació com la que cada dia viuen milers de persones a tot el món, que intenten evitar conflictes armats.

En aquest cas, el protagonista, que cerca una vida millor, desembarca en una de les platges de Menorca, i aquí coneix una sèrie de personatges, com són la bruixa, en Pantalones, na Colombina, l'enamorat o enamorada i la senyora.

«Són els personatges arquetípics de la comèdia de l'art, en un món concret i jugant amb la música, jocs d'acrobàcies dels actors». En definitiva, un teatre molt visual en el qual no hi faltaran les màscares.

L'estrena de «La fugida del Zanni» tindrà lloc a partir de les 19 hores. Les localitats ja són a la venda a la taquilla de l'Orfeó, a un preu de 10 euros l'entrada general i de 8 euros per als socis de l'entitat maonesa. Per als menors de 10 anys val 5 euros.