Un moment del concert d’anit al Teatre Principal, amb el qual la coral va voler fer el seu particular homenatge als 200 anys d’òpera a Maó. | Gemma Andreu

TW
1

El Cor Illa de Menorca va retre ahir el seu particular homenatge a la tradició operística de Maó. Va ser amb un gran concert amb el que van reunir fins a 600 persones al Teatre Principal.

La coral menorquina va estar acompanyada per quatre solistes, la soprano Maria Camps, el tenor Albert Deprius i els barítons Paulino Maria i Jaume Gelabert. I amb ells, els músics que conformaren l'orquestra simfònica, amb la direcció d'Antoni Pons Morlà.

Tot i que es van incloure (al final) fragments de «Rigoletto» i «Nabucco», la primera part del programa estava especialment dedicada a autors menorquins. D'Antoni Mercadal es va interpretar la introducció, amb cor i orquestra, i l'arietta per a soprano de «Romeo e Giulietta», unes peces descobertes gràcies a «una afortunada circumstància», com digué el president del cor, Diego Dubón abans de començar el concert, per la cessió de les partitures que feren a l'IME els descendents de Mercadal.

També va gaudir el públic de l'intermedi de «Scotland» de Josep M. Taltavull, que interpretaren els músics, i de dos fragments de l'òpera «La fidanzata corsa», de Benet Andreu. Maria Camps i Jaume Gelabert van cantar «China quaggiú dell'etre» i els quatre solistes i el cor fan interpretar el final del segon acte.

La segona part del concert va ser per a compositors com Mozart, Cilea, Verdi i Bellini, amb les que es lluïren tant els solistes com els cantaires. Especialment aplaudits van ser «L'Arlesiana» que cantà Deprius, el «Parigi o cara» de Gelabert i Maria i l'«Inno delle Nazioni» amb el cor i el cantant català. La nit va acabar amb dos bisos que van ser molt ben rebuts. Per una banda, l'«O fortuna» de Carmina Burana, amb que el Cor Illa de Menorca rememorava el gran concert de l'estiu de l'any passat i, per tancar l'excel·lent vetllada, el «Brindis» de «La Traviata».