Presentació del concert, aquest dissabte a Ciutadella | Josep Bagur Gomila

TW
1

El 17 de desembre, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears actuarà per sisena i darrera vegada a Menorca durant aquest 2017. Un fet que suposa tot un rècord, ja que fins la present legislatura la presència de la formació autonòmica era més aviat escassa a les illes menors.

Aquesta ha estat l'aposta de la Conselleria balear de Cultura, Participació i Esports durant aquesta legislatura, perquè «si una cosa tenim clara, és que l'Orquestra és i ha de ser de tots i que és un dels pocs elements cohesionadors que tenim a Balears», assegurà la consellera Fanny Tur.

Un clàssic de Händel

Amb la proximitat de les festes nadalenques, «El Messies» de Händel esdevé tot un clàssic. En aquesta ocasió, l'OSIB estarà acompanyada per les veus de la Coral Universitat de les Illes Balears i de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca, a més dels cantants solistes Irene Mas (soprano), Anthea Pichanick (mezzosoprano), David Szigetvari (tenor) i Tomeu Bibiloni (baríton).

La vicepresidenta de la coral menorquina, Anna Pons, va manifestar «la il·lusió que ens fa poder participar en aquest concert, perquè ens fa créixer com a persones i com a cantants», i va preveure que les 700 localitats de «la Catedral es quedaran curtes, perquè la Capella sempre té una molt bona acollida».

El gerent de l'OSIB, Pere Bonet, va apuntar que en «'El Messies' hi participaran fins a 130 músics», mig centenar dels quals seran membres de la Capella Davídica, i que aquesta actuació és de caràcter benèfic, per a Caritas i les famílies més necessitades de Ciutadella. La recaptació es farà a través de taquilla inversa, i les localitats (gratuïtes) es podran recollir a Foto Hernando.

La directora de la Capella, Isabel Juaneda, destacà l'exigència de l'obra del compositor alemany que «requereix un treball a fons» als cantaires, i el director de l'OSIB, Pablo Mielgo, es va referir al «plaer» que suposa l'acompanyament de la coral ciutadellenca.