Nou equip de la Menorca Talaiòtica | Gemma Andreu

TW
7

El canari Cipriano Marín és el nou director de l'equip que haurà de reformular l'expedient de la candidatura de Menorca per ser declarada com a Patrimoni Mundial. Ho farà, en substitució de l'anterior coordinadora, Ángela Rojas, amb la qual no s'aconseguí l'any passat el reconeixement per part de la Unesco.

Ara segueix el camí de la reelaboració de l'expedient, incorporant les recomanacions que va fer Icomos de cara a aconseguir que Menorca sigui inclosa en el llistat de llocs declarats Patrimoni de la Humanitat.

La desginació de Cipriano Marín s'ha fet després d'haver valorat altres possibles candidats, però finalment, l'experiència del nou director, que ha estat secretari general del Centre Uneso a Canàries i que és un dels majors experts en turisme sostenible insular, justifiquen l'elecció.

Al mateix temps, es reorganitza la comissió assessora que treballa amb l'expedient, a la qual s'incorporaran els propietaris dels terrenys on hi ha els béns que seran inclosos en la llista de monuments de la candidatura. Aquesta relació de llocs, que encara no està fixada, és part important de la feina a realitzar, la qual determinarà decisivament l'expedient.