TW
0

Un doble lliurament de premis a Ferreries va posar de manifest que l'afició dels joves de l'Illa per la creació literària és ben viva i ben segur que donarà bons fruits en el futur. També va deixar clar el domini femení en el camp de la ficció jove.

Per una banda es va resoldre el setzè Premi Francesc de Borja Moll de contes i rondalles, que aquest 2018 estava dedicat a commemorar el 25è aniversari de la declaració de Menorca com a reserva de la biosfera.

En el mateix acte, a les Cases Consistorials, es va anunciar el primer premi de la millor obra de Menorca del concurs Ficcions que abasta totes les terres de parla catalana.

Guanyadors

Rita Ruesca Gomila, estudiant de primer de Batxillerat de l'institut Maria Àngels Cardona va ser la guanyadora del Premi Borja Moll en la modalitat de Batxillerat amb l'obra «La llegenda de l'àvia puput».

En la modalitat de Secundària, el primer premi el va guanyar Paula Gener Pons, del col·legi Sant Francesc de Sales amb «Somnis». «El llapis màgic», de Laura Carrasco Vivó, del col·legi Nostra Senyora de la Consolació, va quedar segon.

Com a finalistes van ser seleccionats pel jurat: Jéssica Cáceres, Neus Torres, Isaac Pérez, Tano Riera, Aina Cladera, Sasha Procaijo, Mar Mesquida i Ariadna Llabrés.

Quant al concurs Ficcions, va comptar amb 158 participants de Menorca i Roser Moll Mascaró, de l'institut Maria Àngels Cardona, ha estat la guanyadora del premi a la millor història de l'Illa. El segon guardó d'aquests premis que se celebren per desena edició a totes les terres de parla catalana es reparteix ex aequo entre Teresa Gener, de l'escola salesiana de Ciutadella i Jordi Mascaró i Enric Morlà de l'institut Josep Miquel Guàrdia d'Alaior.