Rodrigo Sorogoyen i Ruth Llopis, membres del jurat, amb la directora del festival, Inés Garrell | Josep Bagur Gomila

TW
4

El Pati de Sant Francesc de Maó va tancar aquest dissabte amb la gala d'entrega de premis i la projecció de Perles en curt la tercera edició del Festival de Cinema de Menorca. Una setmana destinada al setè art, que va començar el passat dilluns dia 16 i que ha permès portar un extens programa de produccions independents a l'Illa.

El jurat internacional per a la secció oficial de curtmetatges Illes en Curt i Balears en Curt ha estat format en aquesta edició per tres professionals amb una trajectòria més que reconeguda: l'andalusa Paz Lázaro, part de l'equip de delegats de la Berlinale; el director, guionista i realitzador madrileny Rodrigo Sorogoyen i l'actriu menorquina nominada als Premis Gaudí, Ruth Llopis.

El Premi al Millor Curt de la secció Balears en Curt (fets a les Illes) va ser per «Hoissuru», dirigit per Armand Rovira; «per la seva capacitat d'atrapar des del minut zero i submergir a l'espectador en un món conceptual, amb una poesia totalment envolvent», va destacar el jurat. En aquest apartat, va tenir una menció especial el curt «Nobody Is Perfect», dirigit per Beatriz Pérez, que va destacar, segons el jurat, per la seva narració cinematogràfica. El Premi al Millor Curt de la secció Illes en Curt (produccions internacionals amb la temàtica de les illes) va ser per «In Love», un treball costumbrista, «que ens apropa al cru i real», dirigit per Les Frères Lopez. I va obtenir una menció especial en aquesta secció el curt «Bonobo», dirigit per Zoel Aeschbacher. El jurat va destacar d'aquesta peça «el seu talent per convertir conflictes quotidians en una gran aventura èpica». Els premiats van rebre un guardó diseny de Rovellar't i l'aportació en metàlic de 600 euros.

D'altra banda, el llargmetratge guanyador del Premi Poc a Poc del públic va ser per «Formentera Lady», de l'actor i director Pau Durà, que va rebre també el guardó disseny de Rovellar't.
Encara que ahir era aviat per fer el balanç final, la directora, Inés Garrell, acompanyada a la gala per la la directora general de Cultura de Balears, Joana Català i el regidor de l'Ajuntament de Maó Héctor Pons, a més dels membres del jurat que varen entregar els premis, va qualificar l'edició de molt positiva pel que fa al públic assistent i va mostrar la seva satisfacció per la consolidació del la trobada, que aquest any, entre les novetats, ha tingut diferents escenaris (Palau de Can Saura a Ciutadella, o el Llatzeret a Maó) i diferents espai per parlar de temes vinculats al sector professional.

Les Perles en curt que van tancar aquesta edició del Festival de Cinema de Menorca varen ser «Matria», d'Álvaro Gago; «Watu Wote: All of Us», produïda a Kènia i Alemanya; el curtmetratge hungarés «Sing» i «Candela», de David F. Torrico.