Menorca Mao / Gemma Andreu / Mosaico Basilica Torello / Restauracion Menorca Mao / Gemma Andreu / Mosaico Basilica Torello / Restauracion | Gemma Andreu

TW
1

El mosaic de la basílica paleocristiana de Fornàs de Torelló ha recuperat la seva millor imatge després del projecte de restauració dels darrers mesos. Una actuació que ha permès deixar a la vista parts de l'enrajolat antic que havien quedat tapats per la brutor, i que ha servit, a més, per millorar les barreres i els vidres de protecció i la coberta superior.

El Ministeri de Cultura, titular del recinte, ha invertit 60.000 euros en el projecte en aquesta antiga basílica descoberta els anys 50 i excavada per l'arqueòloga Maria Lluïsa Serra i Joan Flaquer.

L'empresa adjudicatària de les feines ha estat M. Polo. El seu representant, Manolo Polo, apuntà que el projecte «estava bastant taxat en el plec de condicions» i que contemplava dues actuacions. Per una banda, «la restauració de les estructures de protecció, repintar les baranes, la substitució de la malla perimetral i la substitució completa dels vidres que protegeixen del vent de tramuntana per evitar la salinitat» i que aquesta afecti el mosaic. Així, s'ha posat una reixa més fina, que dóna més visibilitat i evita el pas d'ocells.

Igualment, «a la banda de llevant de la coberta, hem posat un canal per intentar evitar correnties d'aigua per davall del mosaic, per disminuir els nivells d'humitat», afegí Polo, en presència de l'arquitecte del projecte, Enric Taltavull.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 26 de julio en Kiosko y Más