Un moment de la darrera gala, a Ciutadella, l’octubre passat | JOSEP BAGUR GOMILA

TW
2

El 26 d’octubre és la data marcada en vermell al calendari. És el dia que es coneixerà el nom del guanyador del XLIV Premi Born de Teatre, que organitza el Cercle Artístic de Ciutadella. Així ho anuncià ahir l’entitat, que presentà les bases per a la convocatòria del 2019. Una edició que manté els 14.000 euros de la dotació econòmica del guardó, a més de l’edició de l’obra en les quatre llengües oficials de l’Estat espanyol.

L’entitat de la plaça des Born donà a conèixer les bases del concurs, les quals fixen el termini de lliurament d’obres fins al 8 de juny, i que anuncià que la cerimònia d’entrega del premi serà el darrer dissabte d’octubre.

Residència de creació

Igualment, el Cercle Artístic va publicar les bases de la V Residència de Creació Teatral Premi Born, convocatòria que va dirigida a companyies teatrals i a projectes i muntatges de teatre col·lectius, tant si són amb textos clàssics, com contemporanis, de nova dramatúrgia (original i adaptada) o muntatges de creació col·lectiva.

Els projectes candidats es podran presentar fins el 8 de juny, i el nom del seleccionat es donarà a conèixer el 9 de juliol.

La Residència de Creació tindrà una durada de dues setmanes, amb una estada a Ciutadella entre el 10 i el 24 d’octubre. El Cercle Artístic ofereix al guanyador espais d’assaig i de representació i cobreix les despeses de desplaçament amb vaixell amb Baleària, i la companyia escollida és la responsable de l’atrezzo i el material tècnic necessari.

La companyia haurà de fer una representació oberta al públic i també impartirà una classe per als alumnes d’arts escèniques de l’institut Josep Maria Quadrado, de Ciutadella.