Miquel Àngel Maria, Pere Riera, Manuel Vidal i Josep Pons Fraga. presentant el llibre dels premis 2018

TW
0

Un total de 66 treballs s’han presentat als premis Illa de Menorca en les seves dues modalitats de relat i poemes. Al premi de Narració Curta, que enguany arriba a la XXVI edició, competeixen 34 originals, mentre que 32 ho fan al VIè premi de Poesia.

Els guardons es dictaminaran el pròxim 5 de juny i el dijous, dia 6, es lliuraran els premis en un acte públic a Maó.

Els premis repartiran en conjunt 2.300 euros. El de Narració Curta està dotat amb un primer premi de 800 euros, un segon de 300, a més d’un altre premi de 300 euros al millor dels treballs presentats per escriptors menors de 25 anys. Pel que fa als premis de Poesia, consten d’un primer premi de 600 euros i un segon de 300. El patrocini dels guardons poètics va a càrrec de CaixaBank, mentre que Endesa patrocina el premi de relats breus.

El jurat estarà format per l’escriptor Pau Faner; Diego Dubón, professor jubilat de Llengua Castellana; Carme Cloquells, llicenciada en Psicologia i escriptora de relats; Fàtima Anglada, promotora del programa de lectura en família; Mariona Fernández, directora de Talleres Islados; i Josep Pons Fraga, editor d’«Es Diari». Prèviament, Lluís Vergés, redactor del MENORCA i secretari del jurat, farà una selecció dels originals per facilitar la tasca del jurat.

Els premis Illa de Menorca estan convocats pel diari MENORCA, el departament de Cultura i Educació del Consell insular, Endesa i CaixaBank, amb la finalitat d’estimular la creació literària i fomentar l’aparició de nous valors de les lletres menorquines. Al llarg de la seva història, l’han guanyat algunes persones que posteriorment han publicat obres literàries, com Joan Pons, Maite Salord, Miquel Àngel Maria, Carme Cloquells o Guillem Benejam, entre d’altres.

Totes les obres premiades i les que surtin finalistes es reuniran en un llibre que editarà Editorial Menorca.

L’any passat els guanyadors van ser Anselm Barber amb el relat «1941» i Armand Escandell amb els poemes «Haikús d’hivern».