L’hotel Ca’n Sastre de Ciutadella va acollir la presentació del Festival de Música d’Estiu 2019 | Sergi Garcia

TW
1

Encara que també hi ha música del renaixement i del barroc, per exemple, una particularitat del Festival de Música d’Estiu 2019, que arriba a la 47a edició de la mà de Joventuts Musicals de Ciutadella, és que, essent concerts de música clàssica, hi tindran un bon pes els programes que integren autors del segle XX.

Tot açò en una edició amb set concerts on s’hi concentren músics en general bastant joves i, tots, en plena projecció nacional i internacional i coneguts en l’àmbit professional, havent-hi també una àmplia quota menorquina, perquè en quatre dels set concerts hi ha representants de l’Illa.

Tots els concerts excepte dos (que seran al Socors) es faran al Claustre del Seminari sempre a les 21 h i en dilluns, tret de l’actuació inaugural (divendres 5 de juliol). Els preus oscil·len entre els 15 i 25 euros la general numerada (segons el concert) i entre 12 i 20 sense numerar. El pressupost d’enguany ronda els 30.000 euros, igual que l’any anterior i similar als dels darrers anys.

La 47a edició del Festival de Música d’Estiu de Ciutadella va ser presentada el dissabte a l’hotel Can Sastre del nucli antic, amb l’actuació d’Eva Febrer amb un programa del segle XVII publicat a Anglaterra per a violí sol.

Del 5 de juliol al 26 d’agost

El concert inaugural l’oferiran, al Socors el 5 de juliol, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca i el saxofonista ciutadellenc de projecció internacional Xavier Larsson, baix la direcció de Francesc Prat, que repeteix producció estiuenca amb l’OCIM. Aquest concert haurà inaugurat, el dia anterior, el 46è Festival de Música de Maó.

El segon concert arribarà el 15 de juliol, de la mà de Camus Trio, que ja havien actuat al cicle d’actuacions d’hivern i que tornen ara amb l’estiu. En aquest trio de piano, violí i violoncel hi actua el menorquí Pau Marquès Oleo (violoncel). Del 15 es passarà al 29 de juliol i al Socors, amb els motets renaxentistes i barrocs de Tomàs Luis de Victoria i Bach de la mà del Cor Francesc Valls dirigit per Pere Lluís Biosca i acompanyat per l’organista d’origen menorquí Joan Seguí.

L’agost del Festival començarà el dia 5 amb la coneguda violinista eivissenca Lina Tur i la pianista Alba Ventura; continuant el dia 12 amb el duo de pianos que formen els germans Víctor i Luis del Valle, que actuaran a quatre mans i amb dos pianos i en el que serà concert memorial Anton Aguiló d’aquesta edició.

El 19 d’agost arribarà el Quartet Vela de quatre dones saxofonistes, la menorquina Laura Allès Pascual entre elles. El Festival s’acabarà amb un concert especial, amb la pianista Stella Marie Lorenz i el contratenor Mikel Uskola, un tipus de veu que es té poques oportunitats d’escoltar.

Concerts

Divendres 5 de juliol / 21 h.

Església del Socors

Larsson & OCIM

Suggerent programa que va des del romanticisme fins a autors contemporanis, amb el saxo de Xavier Larsson i l’OCIM.

Dilluns 15 de juliol / 21 h.

Claustre del Seminari

Camus Trio

Mendelssohn, Gerhard i Shchedrin sonaran a l’actuació de Garzás (piano), Robertson (violí) i Marquès (violoncel).

Dilluns 29 de juliol / 21 h.

Església del Socors

Cor Francesc Valls

El cor de la Catedral de Barcelona i de la Sagrada Família i J. Seguí (orgue) oferirà motets de Bach i de Tomàs Luis de Victoria, dirigits per Pere Ll. Biosca.

Dilluns 5 d’agost / 21 h.

Claustre del Seminari

Lina Tur & Alba Ventura

Música bàsicament espanyola amb la violinista Lina Tur i la pianista Alba Ventura: Granados, Albéniz, Falla, Toldrà i Ravel.

Dilluns 12 d’agost / 21 h.

Claustre del Seminari

Duo del Valle

Els pianistes Víctor i Luis del Valle oferiran una primera part de peces a quatre mans i una segona amb dos pianos.

Dilluns 19 d’agost / 21 h.

Museu de Menorca

Quartet Vela de saxos

Carla Obach, Débora Ñancupil, Marina Rosés i la ciutadellenca Laura Allès oferiran peces de Gershwin i Piazzolla entre altres.

Dilluns 26 d’agost / 21 h.

Claustre del Seminari

M. Uskola & S.M. Lorenz

Amb una part barroca i una altra de música espanyola es podrà escoltar l’especial veu de contratenor de Mikel Uskola.