Jordi Savall havia actuat a Menorca anteriorment | JAUME MOREY

TW
3

El gran mestre de la música antiga Jordi Savall actua avui al festival Pedra Viva on presenta el programa «Folias & Romanescas», un repertori de peces quasi oblidades dels segles XVI i XVII, acompanyat per Xavier Díaz-Latorre. Interpretaran obres de Diego Ortiz, Gaspar Sanz, Marin Marais, Robert de Visée, Francisco Correa de Arauxo, Antonio Valente, entre d’altres.

Savall és una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació i un dels intèrprets de música antiga més prestigiosos del món. Fa més de cinquanta anys que dóna a conèixer al món meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i de l’oblit.

Dedicat a la recerca d’aquestes músiques antigues, les llegeix i les interpreta amb la seva viola de gamba o com a director. És fundador dels grups musicals Hespèrion XXI (1974), La Capella Reial de Catalunya (1987) i Le Concert des Nations (1989) amb els que explora i crea un univers d’emocions i de bellesa, i les projecta al món i a milions d’amants de la música.

L’acompanya a la tiorba i la guitarra el prestigiós músic Xavier Díaz-Latorre, especialitzat en música de l’Edat d’Or i barroc.