Les activitats es faràn al Museu de Menorca, al Museu Municipal de Ciutadella i a Trepucó

TW
0

Art i oci és el tema sobre el qual voltaran enguany les Jornades Europees de Patrimoni. Per tal de participar en aquesta iniciativa de divulgació patrimonial, el Servei de Patrimoni Històric del Consell insular ha preparat sis activitats que van des d’una xerrada sobre videojocs i patrimoni a una visita teatralitzada al Museu de Menorca.

La primera activitat es farà el dissabte 12 d’octubre a les 11 del matí i està dedicada al públic infantil. Sota el títol «L’Univers dels déus» consistirà en una visita guiada a la sala del món talaiòtic del Museu de Menorca per a fer una aproximació a les deïtats d’aquesta cultura, seguida d’una activitat teatralitzada al claustre de l’edifici.

El mateix dia i també destinat als més petits, el Museu Municipal de Ciutadella acollirà, a les 11 hores, un contacontes en el qual l’actriu Natàlia Bravo explicarà en primera persona les seves vivències en temps dels romans.

El poblat talaiòtic de Trepucó serà el 19 d’octubre l’escenari d’un espectacle de circ i patrimoni a càrrec del col·lectiu Acirkaos. Un espectacle que, mitjançant el llenguatge escènic, persegueix la simbiosi entre passat i present.

L’arqueòleg Bruno Parés oferirà el 24 d’octubre la conferència «Videojocs i patrimoni: Es pot aprende història jugant?».

El 26 d’octubre, el grup Teatre de Xoc oferirà una visita teatralitzada sobre la història de l’Illa per les sales d’exposició del Museu de Menorca.

Finalment, l’arqueòloga Elena Sintes, comissària de l’exposició «Que la terra et sigui lleu: Una història de la mort a Menorca» oferirà una visita guiada per la mateixa el dia 31. Aquesta activitat a Ciutadella requereix inscripció prèvia.