Núria Graham presentarà a Menorca el seu tercer disc, «Marjorie». | MARC CUSCO

TW
3

La cantant catalano irlandesa Núria Graham completarà el cartell de la quarta edició del Cranc Illa de Menorca Festival, un esdeveniment que es trasllada al mes de setembre (de dia 3 a dia 5) i a un nou espai, al pati del Claustre del Carme, de Maó.

Garantir les mesures de seguretat motiva el canvi d’escenari, deixant de banda la ubicació prevista inicialment, a Cala Figuera, i apostant per un espai més cèntric. Des del festival afirmen que «s’estan adoptant totes les mesures necessàries per assegurar un festival segur, tant per als assistents, com per als artistes i l’equip organitzador».

Artistes
La darrera incorporació al cartell és la de Núria Graham, qui presentarà a Menorca el seu tercer disc, «Marjorie» (Primavera Labels, 2020), que arriba després de recórrer des dels 16 anys i amb la seva música països com els Estats Units, Anglaterra, Alemanya, Portugal, Suècia, República Txeca o França.

Un altre dels plats forts del festival serà Manel, el grup català amb una major projecció nacional i internacional dels darrers anys i que arribarà a l’Illa per presentar el seu darrer àlbum, «Per la bona gent» (2019).

El menorquí Naughty Natx, a ritme de guitarra, serà present també al Cranc, igual com Enjoy & Division (Pepe Arcade i Melohman), els mallorquins d’indie i rock Ombra i Maria Jaume (folk acústic i pop independent), o Yana Zafiro, Ortiga o Bronquio (Santiago Gonzalo).

També des de Mallorca arribarà Maika Makovski, una artista musical i visual, actriu i compositora, i el català Joe Crepúsculo repassarà el seu darrer treball, un recopilatori amb els èxits que l’han convertit en referent del tecno-pop nacional.

Per últim, completa el cartell la banda portuguesa Palmers, que amb només dos EP, «Younger Dars» (2018) i «Running Thoughts» (2019) està aconseguint fer-se un lloc en el panorama garage punk del país vesí i havent tingut presència en festivals com el Bad Habbits, Black Bass, Sabotage o Barreiro Rocks.