Rut Florit presentarà «Bàrbara nit», el seu primer disc en solitari

TW
0

Nou espectacles configuren la primera programació que ha elaborat la Fundació Ciutadella Cultura des de la reobertura del Teatre des Born. Un programa pel que resta de febrer i tot el març, on destaca la gran presència de produccions menorquines i només un parell de propostes de fora de l’Illa.

L’aposta pels artistes locals queda ben palesa en el que és la primera programació de la sala, més enllà dels esdeveniments que s’han anat celebrant puntualment des que es reobrí el teatre.

El calendari l’inaugura aquest mateix dissabte Volcano. A Genesis Band amb el tribut «Loving Genesis», i després vindran propostes variades, amb dominància de la música. Rut Florit; l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, sota la direcció d’Isabel Rubio i la participació de Mari Genestar; Índigo i Chiara; i Rita Barber, trepitjaran també el renovat escenari ciutadellenc, amb actuacions, totes elles, emmarcades en el Dia de la Dona.

El teatre també tindrà la seva quota, de la mà de les úniques dues propostes que arribaran de fora de l’Illa. Concretament, «Els dies mentits», una producció de la Sala Flyhard, de Barcelona; i la també catalana «Psicosi de les 4.48», que dirigeix Roser Casamayor i que compta amb la ciutadellenca Francina Caules com una de les protagonistes.

I també hi haurà cinema, amb la projecció de «Sol sol», el curtmetratge d’Àlex Arroyo.

Més produccions de fora

El gerent de la Fundació Ciutadella Cultura, Josep Marquès, apuntava aquest divendres que, a partir d’abril, les produccions de fora tindran major presència, en alguns cops, gràcies a la col·laboració amb el Teatre Principal. Perquè considera que una de les funcions «imprescindibles» del Teatre des Born ha de ser, precisament aquesta, la d’acostar espectacles que difícilment es podrien veure a l’Illa.

El programa està condicionat pel context de pandèmia, però Marquès confia que es podran fer totes les funcions. En aquest sentit, l’obra «Magallanes», de Rodo Gener, que s’havia de representar el 6 de març en el marc del Dia de Balears, la posposa el Govern a l’abril.

Per altra banda, el 10 i 11 de març el teatre acollirà unes jornades professionals. Serà un coworking per al sector cultural, amb la participació de tècnics dels departaments de Cultura tant del Consell com l’Ajuntament de Ciutadella, per a assessorar en matèria de redacció de projectes, elaboració de pressupostos, o relacions amb l’administració pública.

Programa

20 de febrer

«Loving Genesis». Actuació de Volcano. A Genesis Band, a les 19 hores.

27 de febrer

«Bàrbara nit». Rut Florit presenta el seu primer disc, a les 19.30 hores.

7 de març

«Concordant». Concert de la secció de corda de l’OCIM, a les 19 hores.

8 de març

«Índigo i Chiara». Actuació de les dues cantants menorquines, a les 19.30 hores.

9 de març

«Els dies mentits». Representació de l’obra de Marta Aran, a les 19.30 hores.

13 de març

«28 días de luna». Concert de Rita Barber, a les 19 hores.

20 de març

«Psicosi de les 4.48». Representació sota la direcció de Roser Casamayor, a les 19.30 h.

27 de març

«Sol sol». Projecció del curtmetratge d’Àlex Arroyo, amb l’actuació musical de Verllat. A les 18 hores.

28 de març

«Els musinautes a Bremen». Espectacle familiar de l’OCIM, a les 18.30 hores.