Isabel Rubio dirigirà la secció de corda de l’OCIM en un concert molt variat, amb obres de Biber, Herschel, Sibelius, Holst o Moleiro.

TW
0

L’Orquestra de Cambra Illa de Menorca celebra el 8 de març de forma especial, amb dos concerts, a Maó i Ciutadella, on la batuta passa a mans de la directora murciana Isabel Rubio.

L’OCIM i el seu director titular Francesc Prat aposten per commemorar el Dia de la Dona cedint el protagonisme a una dona, amb la qual no havien treballat abans. La proposta neix en realitat de la gerència del Teatre Principal, i que es farà realitat amb una doble cita, demà a la sala maonesa i l’endemà al Teatre des Born.

Viatge del segle XVII al XX

El concert duu de títol «Concordant», i anirà a càrrec de la secció de corda de l’OCIM. Seran un total de catorze músics (vuit violins, tres violes, dos violoncels i un contrabaix), per fer un viatge per la música entre els segles XVII i XX, amb un programa molt variat.

Els músics interpretaran les peces «Battalia à 10» d’Henrich Biber (1644-1704); «Symphonia di Camera núm. 8», de William Herschel (1738-1822); «Andante festivo», de Jean Sibelius (1865-1957); «St. Paul’s Suite op. 29 núm. 2», de Gustav Holst (1874-1934); i «Joropo (Danza Llanera)», de Moisés Moleiro (1904-1979).

Quant a Isabel Rubio, cal apuntar que es tracta d’una directora que destaca actualment entre els joves directors espanyols de música clàssica. Tot i la seva joventut, compta amb un currículum extens com a directora amb diferents formacions a Espanya, i també com a membre d’importants orquestres internacionals.

Va ser percussionista de l’Orquestra de Joves de la Regió de Múrcia, de la Chapelle Musicale de Tournai (Bèlgica), de la Brussels Philarmonic Orchestra o de l’Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia. I com a directora, la temporada 2018-2019, Rubio va ser directora assistent de l’Orquestra de València, en orquestres de vent de diferents indrets d’Espanya i Portugal, com ara la Simfònica Municipal de Madrid. També ha dirigit festivals com l’Internacional de Música de Cine de Màlaga.

«Concordant» està organitzat per la Fundació Teatre Principal i l’OCIM, amb la col·laboració del Consell, l’Ajuntament de Maó i l’Institut Balear de la Dona. Les entrades estan a la venda, a un preu de 15 euros.