L’artista valencià, aquest dissabte al Centre Sociocultural, amb l’obra titulada «Hexàgon» que li ha valgut el Premi Sant Bartomeu de Pintura 2021 | M.P.

TW
1

Batuel Bayarri Pareja ha resultat ser el guanyador del XLII Premi Sant Bartomeu de Pintura 2021, per la seva obra titulada «Hexàgon». Així es va fer públic, aquest dissabte fosquet, durant l’acte que es va celebrar al Centre Sociocultural de Ferreries.

Aquest és l’any de Batuel Bayarri. L’artista valencià (1988) obté el premi que concedeix l’Ajuntament de Ferreries just uns dies després d’endur-se el Premi Ciutat de Maó. Un guardó que afegeix al Premi de Pintura Sant Jordi guanyat el mes d’abril as Castell.

Bayarri és llincenciat en Belles Arts i té un màster d’Art i creació. És director i fundador de l’associació Vessel Cultural Touch, i a l’Illa ha participat en esdeveniments com el Plaffestival o el Maó Art Urbà Interactiu.

El jurat valorà les vint obres presentades al certamen. Totes complien les bases de la convocatòria i, després d’una primera selecció, s’escolliren sis quadres que passaren a la segona fase del concurs, d’on sortiren els tres finalistes.

Jurat i selecció

A part de la pintura de Bayarri han estat finalistes els quadres «Cala B», obra d’Enric Servera, i «Sin título, hay que mirar», de Christine Marcoux i Rita Bagha.

Així ho estimà el jurat, el qual han conformat la regidora de Cultura, Maria Pons, com a presidenta del tribunal; el poeta i crític d’art Vicenç Altaió; la directora d’«El Temps de les arts» i historiadora d’art i gestora cultura, Ariadna Mas; el membre de l’Associació Art’s, Joan Pons Pallicer; i la graduada en Belles Arts, Ana Gomila.

Les obres presentades al concurs es poden veure en l’exposició que ha organitzat l’Ajuntament de Ferreries al Centre Sociocultural, tot coincidint amb les dates en què es celebra Sant Bartomeu.

Fou al mateix Centre Sociocultural on va tenir lloc l’acte de lliurament del premi, el qual està valorat en 2.000 euros. El guanyador rebé també un detall commemoratiu, i tindrà ara l’opció de protagonitzar una exposició a la mateixa sala d’exposicions. Haurà de ser abans de la pròxima convocatòria del certamen.