L’acte de lliurament va tenir lloc al Teatro de la Zarzuela, de Madrid. | Javier del Real

TW
1

Els Amics de s’Òpera de Maó van rebre dissabte, al Teatro de la Zarzuela de Madrid, el Premi Honorífic Ópera XXI, pels seus cinquanta anys ininterromputs de temporades operístiques.

Fins a Madrid es va desplaçar una representació dels Amics de s’Òpera. Hi van ser Jaume Gomila, Joaquín Comas Quintana, Biel Pons, Santi Pons Quintana, Domènech Enrich, Laura Pons i David Baret, encapçalats pel president de l’entitat Joaquín Comas Anglès. També hi va ser Àngela Vallés, gerent del Teatre Principal.

Després d’un vídeo introductori que resumia l’activitat dels Amics de s’Òpera, i en què apareixien figures consagrades com el baríton Joan Pons i es donava especial protagonisme al Teatre Principal de Maó, els conductors de la gala, Bárbara Lluch i Daniel Bianco van destacar els motius del premi. Era el tercer premi de la nit, a la millor institució cultural, «per la important tasca de promoció, impuls i difusió de l’òpera durant les seves cinquanta temporades ininterrompudes d’òpera, realitzant un gest heroic amb la cultura».

Comas, que va rebre l’estatueta de mans d’Ana Esteban, cap de producció del Teatro de la Maestranza de Sevilla, i Esperanza Soroa, directora de comunicació de la Fundación Baluarte, agraí la distinció, que reconeix el que «hem treballat, intentant realitzar òpera el millor possible, i ens empeny a poder-ho fer cinquanta anys més», des d’una «entitat petita com la nostra».

Comas va fer partícips «als socis, les juntes i els presidents precedents, als espònsors i institucions», gràcies als quals «podem fer el miracle de fer òpera a la petita illa de Menorca i en el Teatre Principal de Maó, el teatre d’òpera més antic d’Espanya».

Altres premiats de la nit van ser Carlos Álvarez (millor cantant), Ricardo Frizza (millor director musical) o el muntatge «Turandot» del Gran Teatre del Liceu. Lliura els guardons Ópera XXI, associació que agrupa els 25 teatres, temporades i festivals d’òpera i sarsuela més importants d’Espanya, entre ells, el Teatre Principal de Maó i els mateixos Amics de s’Òpera.