Els darrers Tres Tocs els va fer Noemí Gomila, el gener de 2020

TW
4

Una de les incògnites que hi ha a dia d’avui és saber si finalment es podrà celebrar, o no, la tradicional processó dels Tres Tocs que es fa cada 17 de gener a Ciutadella. Aquest és el motiu de la reunió que es va produir el dimarts a les cases consistorials entre responsables de l’equip de govern i de la Diòcesi menorquina.

La intenció, tant de l’Ajuntament com del Bisbat, és celebrar la processó. Perquè sigui possible, però, s’estan cercant formes que permetin garantir les mesures sanitàries. Açò vol dir, principalment, trobar la manera perquè no es produeixin grans concentracions de públic, com les habituals a la plaça de la Catedral o a Ses Palmeres.

La trobada no va ser concloent i s’ha fixat una nova reunió aquest divendres. Serà llavors quan es decidirà el plantejament que es fa, sempre tenint en compte les directrius sanitàries. «Hem de veure si podem fer qualque modificació, perquè en moments com la sortida de la Catedral es produeixen aglomeracions», apuntava la regidora de Festes, Gràcia Mercadal.   

Noticias relacionadas

L’acte institucional

Tampoc ha desvetllat encara l’equip de govern el nom del conferenciant que protagonitzarà la sessió commemorativa de la conquesta de Menorca per part de les tropes del rei Alfons III.

El que sí que se sap és que l’esdeveniment, que tradicionalment es fa al Saló Gòtic, en aquesta ocasió es traslladarà al Teatre des Born, ateses les obres de rehabilitació que s’estan duent a terme a l’edifici municipal. D’aquesta manera, està previst que l’acte se celebri el diumenge 16, a les 18.30 hores.

Una tercera incògnita és el Mercat de dàtils i garballons de la plaça de Sant Antoni. En canvi, sí que es farà la Fira de Sant Antoni a la Contramurada. Les paradetes estaran obertes des del divendres 14 (de 16 a 22 hores), al 17 de gener (de 10 a 20 h). Els dies 15 i 16 estarà oberta de 10 a 22 hores.