La cantautora mallorquina oferirà a Ciutadella el seu particular homenatge al pare Ginard | Juan Miguel Morales

TW
2

El Festival Barnasants tornarà aquest 2022, i amb molta força, als escenaris menorquins. Ho farà amb una programació que inclourà, almenys, una quinzena de concerts, entre els quals hi ha grans noms, començant per Maria del Mar Bonet.

«Es Diari» pot avançar els primers vuit concerts que es faran a Menorca, i també que tres artistes de l’Illa, Anna Ferrer, Cris Juanico i Leonmanso, que actuaran al País Valencià, Catalunya, Catalunya Nord i la resta de Balears.

Primer avanç

Els primers noms que es poden confirmar són la mencionada Maria del Mar Bonet, que farà a Ciutadella la presentació a Balears del seu homenatge al pare Ginard; Xarim Aresté; Caïm Riba i Ivette Nadal, que oferiran a Maó un espectacle conjunt; Miquel Serra; Andreu Valor; i la jove cantant Meritxell Gené, que actuarà per primera vegada a Menorca i presentarà el seu darrer disc, «Sa tanca d’allà dins».

Enguany gaudirem també a l’Illa de la cantautora gallega Maria Xosé Silvar ‘Sés’, artista que va irrompre en l’escena musical el 2011, que està considerada com la revolució de l’escena musical gallega i que a «Liberar as arterias» (Altafonte, 2020) s’ha erigit en altaveu per a la defensa de la llibertat de creure en el que es vulgui.

A aquestes primeres vuit cites s’hi afegiran aquesta pròxima setmana uns quants anuncis més, i de renom.

Quant als escenaris, el Barnasants reforça per aquest any el seu vincle amb el Teatre des Born, de Ciutadella, i el Bar Nou, de Maó. Es tracta de dos indrets diferents, que s’adeqüen a formats diferents d’actuacions. El teatre ciutadellenc, pensat per concerts de gran format i amb major aforament, com els de Maria del Mar Bonet i Sés. I el local maonès, on es faran la resta, que es planteja com l’espai ideal per aconseguir una proximitat total entre artista i el públic.

A més, de la selecció d’artistes que actuaran a l’Illa es pot destacar que vindran per a estrenar o presentar els seus darrers treballs. És el cas, per exemple, de Xarim Aresté, que estrenarà «Ses entranyes»; Ivette Nadal i Caïm Riba que presentaran el seu directe conjunt; o SantGenís, que tocarà els temes d’«Empelt».

I també es pot observar com l’organització procura que la programació sigui equilibrada i amb una gran varietat d’estils i gèneres, generacions i procedències geogràfiques diferents.

El Festival Barnasants manté així la seva aposta decidida per la reivindicació del talent de cada territori. És així que teixeix la seva particular xarxa d’artistes d’arreu dels territoris de parla catalana.

Concerts

Divendres, 4 de març

Maria del Mar Bonet farà al Teatre des Born la presentació a Balears del seu homenatge al pare Ginard.

Diumenge, 17 d’abril

Miquel Serra estrenarà el seu nou àlbum al Nou Bar.

Diumenge, 24 d’abril

SantGenís estrenarà «Empelt», al Nou Bar.

Diumenge, 1 de maig

Meritxell Gené presentarà el seu darrer disc, «Sa tanca d’allà dins», al Nou Bar.

Diumenge, 8 de maig

Ivette Nadal & Caïm Riba oferiran el seu espectacle conjunt, al Nou Bar

Diumenge, 15 de maig

Andreu Valor actuarà al Nou Bar.

Diumenge, 22 de maig

Xarim Aresté estrenarà «Ses entranyes», al Nou Bar.

Divendres, 5 d’agost

Sés presentarà al Teatre des Born el seu darrer disc.