La ciutat russa pot deixar de ser la seu del comitè on Menorca confiava ser inclosa en el llistat d’Icomos. | A.Savin

TW
0

La Unesco estudia un canvi de seu per a la 45a sessió del Comitè del Patrimoni Mundial que s’havia de celebrar del 19 al 30 de juny a Kazan. Aquesta decisió té a veure amb l’Illa, ja que estava previst que fos a la ciutat russa on Icomos anunciaria la declaració, o no, de la Menorca Talaiòtica com a nou Patrimoni de la Humanitat.

Arran de la invasió de Rússia sobre Ucraïna i de les nombroses sol·licituds d’informació rebudes per la Unesco sobre la qüestió, l’òrgan internacional va anunciar ahir mateix que pròximament es decidirà si hi ha un canvi de localització de la pròxima reunió del comitè. Així, recordà que el Comitè de Patrimoni el formen 21 països (entre ells, la Federació Russa) elegits per l’assemblea general, la qual està integrada per un total de 194 estats.

La designació de Kazan es podrà descartar per dues vies, si així ho decideixen —per consens o per majoria simple de vots—dues terceres part del comitè, reunides en sessió extraordinària; o si ho consideren oportú els estats membres de la Mesa del Comitè.

Menorca, a l’expectativa

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, entenia ahir aquesta comunicació de la Unesco com un avançament de la decisió del canvi de seu de la reunió de juny. En qualsevol cas, des del Consell es mantenen a l’espera que es confirmi la notícia.