El festival fou presentat ahir al mateix teatre de Maó.

TW
1

El Teatre Principal de Maó quedarà a l’abast dels més petits el proper mes d’abril. Dels dies 22 al 24 l’escenari d’aquest punt clau de la cultura menorquina acollirà la desena edició del Festival de Teatre Infantil de Maó.

Durant aquestes tres jornades, nens i nenes gaudiran d’un programa que inclou fins a set propostes escèniques que combinaran entreteniment i pedagogia, segons van explicar ahir tant els representants municipals com del teatre a la presentació d’aquest esdeveniment.

El certamen, organitzat pel mateix Teatre Principal i la Xarxa de Teatre infantil i juvenil de Balears, seguirà la dinàmica de les edicions anteriors, amb una aposta per la qualitat amb espectacles que han estat premiats en reconeguts premis nacionals com són els Fetén o Lorca.

El dia 22 a les 19 hores hi haurà una Cercavila Medieval a càrrec de la companya Titiriteros de Binéfar, per a tots els públics. A les 20 hores la companyia Farrés Brothers presentaran l’obra «Tripula».

L’endemà la companyia L’Estaquirot Teatre escenificarà la representació per a nens i nenes de 2 a 6 anys, de l’obra «L’aventura d’avorrir-se». Començarà a les 12.30 hores.

El dia 23 serà el torn de la companyia D’Es Tro amb l’obra «Poi», dirigida a tots els públics. A la tarda el grup Markeline representarà «Crusoe», per a majors de 5 anys.

«Chorpatélicos», de la companya Titiriteros de Binéfar, obrirà a les 10 la jornada del darrer dia. A les 12.30 serà el torn de Lanördika, amb l’obra «Rojo Estándar», a patir de 6 anys, amb les que es tancarà el festival.

La gerent del Teatre, Àngela Vallés, va destacar a la presentació que els organitzadors tenen clar l’objectiu d’aquest teatre que passa per fomentar el teatre com a eina pedagògica i oferir moments d’oci per compartir en família, i facilitar l’accés a les arts escèniques als menors amb independència de les seves circumstàncies socials i econòmiques.

Per tal de potenciar la vessant social del festival, un any més hi haurà col·laboració amb diferents entitats del municipi i programació d’activitats en les escolars d’educació infantil de Maó i Sant Climent.

Col·laboren en l’organització del festival Ciutats Amigues de la Infància, el Consell, la Fundació Foment del Turisme, la Fundació Rubió, Trasmed, Baleària, Obra Social La Caixa, Hevresac, Anirà Be. Hotels i Apartaments i Grup Tecnográfico.

El Teatre Principal posa a la venda tres abonaments a un preu especial de 22, 18 i 14 euros, segons el nombre d’espectacles que es vulguin presenciar. El preu únic per cada obra serà de 8 euros per a fillets i de 9 euros per a adults. Les entrades es poden comprar a la web del ‘Principal’ des d’ahir mateix.