Els integrants del grup León Benavente que aquest estiu actuaran a Maó

TW
0

El grup indie rock León Benavente actuarà la nit del 19 d’agost a Maó. Així ho van avançar ahir els promotors des Claustre, que preparen un intens programa per als pròxims mesos.

Aquesta és només la primera de moltes sorpreses que estan preparant els responsables de la cèntrica terrassa maonesa i que aniran fent públiques de forma escalonada.

La primera cita desvelada és León Benavente, el grup que formen Abraham Boba, Eduardo Baos, Luis Rodríguez i César Verdú, quatre músics veterans units el 2012 amb aquest projecte que ha donat a llum vuit treballs discogràfics. És precisament el darrer d’ells, titulat «Era» (Warner Music, 2022), el que vindran a presentar a Menorca.

Des des Claustre defineixen la de León Benavente com una música que, amb el primer disc («León Benavente», 2013) va «despentinar tota l’escena musical» amb una proposta «intel·ligent i violenta» que provoca i anima al ball.

Més sorpreses

Des de l’equip des Claustre, Josep Maria Fita avançava que d’aquí a divendres donaran a conèixer tres grups més de la programació, i la setmana que ve, quatre més.

La temporada 2022 és la catorzena que engeguen a l’emblemàtic escenari de Maó. La programació regular començarà el mes d’abril i el gruix de concerts es duran a terme fins al mes d’octubre, oferint sempre «un ventall de propostes que s’ampliarà respecte dels dos darrers anys». I és que l’eliminació de les restriccions sanitàries permetrà tornar a formats de concerts més dinàmics on no faltaran l’«indi pop, propostes acústiques, molt de jazz, flamenc, fusió i molta música local». Uns concerts als quals s’hauran d’afegir totes aquelles iniciatives que es duguin a terme conjuntament amb    altres entitats o institucions.