Presentació del Festival Monte Toro a la Sala Multifuncional des Mercadal,on es farà una jornada de lliçons magistrals el divendres dia 27 de maig | Josep Bagur Gomila

TW
0

Els noms de París i Menorca s’uniran a finals de maig gràcies a la celebració del primer Festival Monte Toro, un esdeveniment que permetrà gaudir de dues gales amb primeres figures de l’Òpera de París, produïdes per Alessio Carbone, antic primer ballarí de la institució de dansa francesa.

Els dies 26 i 28 de maig, el Teatre des Born, de Ciutadella, acollirà aquests dos espectacles, en els quals participaran una desena de ballarins de l’Òpera de París, començant pel seu ballarí estrella, Germain Louvet, que s’encarregarà de la direcció artística.

Els ballarins

El Teatre des Born acollirà les dues vetllades, les quals protagonitzaran nou ballarins. Hi serà Germain Louvet, ballarí estrella de l’Òpera parisenca; la coreana Sae Eun Park, que és ballarina estrella; Francesco Mura, nomenat primer ballarí el 2019; les solistes Bianca Scudamore, Aubane Philbert i Andrea Sarri; i els coryphées Hohyun Kang i Guillaume Diop.

Completa l’equip Anastasia Gurskaya, la primera ballarina de l’Òpera de Kíiv que s’ha incorporat a aquest equip de dansaires de la companyia de París. Ha estat arran de la seva sortida precipitada d’Ucraïna, amb l’inici dels bombardejos per part de les tropes russes.

Aquest elenc d’artistes oferirà dos espectacles, amb coreografies variades, d’artistes com l’espanyol José Carlos Martínez, l’italià Mauro Bigonzetti, el nordamericà William Firsythe, el britànic Kenneth MacMillan o el rus Rudolf Nuréyev, entre altres

Organitzen el festival l’Escola de Música i Dansa des Mercadal i Mónica Pons i l’equip de Pons Morales Inmobiliaria. És una iniciativa que surt de Pascal Houzelot, un empresari i mecenes a qui Menorca va seduir fa deu anys. És així que neix un esdeveniment que pren el nom de la muntanya des Mercadal, per ser el punt culminant de l’Illa i per aquesta col·laboració amb l’escola de dansa del poble. A més, des de l’organització destaquen el potencial de Menorca per acollir esdeveniments amb figures de primer nivell, fet que ha de permetre atreure aficionats a la dansa de la resta de Balears i de la Península.

Tant la funció del dijous 26, com la del dissabte 28, estan programades a les 20.30 hores.