El fotògraf mostra les seves obres, les quals destaquen per uns colors ben intensos | Josep Bagur Gomila

TW
0

L’exposició «Ses Pedres i els Somnis» reuneix dues col·leccions del fotògraf ciutadellenc Pere Anglada. Són imatges realitzades amb la tècnica de pintar amb llum i que dedica a la prehistòria menorquina, per una banda, i al subconscient més oníric, per l’altra.

Pere Anglada és un apassionat de la fotografia i acaba d’inaugurar a l’Espai Xec Coll aquesta mostra que trasllada l’espectador a cinc recintes de taula sobre els quals projecta llums de diferents colors. És així que els monuments adquireixen una majestuositat i, fins i tot, una espiritualitat que els fan més especials del que ja són.

Imatges que l’artista ha treballat durant hores, sobre el terreny i de nit, fins a aconseguir efectes sorprenents. Instantànies que no tenen cap mena de tractament digital, perquè «m’agrada que la foto surti acabada de la càmera».

Les taules de Talatí, Trepucó o Torretrencada són algunes de les que Anglada presenta tenyides i que representen el seu particular «homenatge a Menorca, una terra que dona unes arrels que t’estiren sempre», malgrat que visquis lluny, com en el seu cas, a Catalunya.

L’exposició, que es pot veure fins al 30 d’abril, proposa també un viatge a través dels somnis. Composicions que, com diu l’autor, «brollen del subconscient» i que parlen de «les emocions més profundes, expressades amb imatges oníriques en forma de poemes sense paraules». Escenes que li permeten fer jocs de contrastos, amb el cos humà i nu com a gran protagonista, amb les riques textures de la pell, fusionades amb elements com ara copes, botelles, bombetes o flors, amb atractius jocs de llum que mostren i amaguen.