Carla Genestar i Gerard Pons recolliren ahir el premi al saló de plens de la seu del Consell, a Maó.

TW
0

Carla Genestar Mallo i Gerard Pons Sucarrats, de l’IES Maria Àngels Cardona, han guanyat el premi a la millor història de Menorca en la catorzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions, que ha comptat amb una participació de 123 alumnes de l’Illa.

Els estudiants han participat en el certamen amb el text titulat «Desperta’t», que el jurat ha cregut mereixedor del premi per «l’excepcional originalitat d’un relat que t'atrapa des de l'inici, i et deixa encisat transportant-te de ple al pla metafísic on transcorre la història. Interpel·lant al lector i fent-lo partícip d'aquest judici moral d'una forma impecable».

El lliurament del premi va tenir lloc ahir capvespre, al saló de plens del Consell, amb la presència del conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria.

Per a la segona millor història de Menorca es va produir un empat entre Cayetana Casals Vázquez i Enric Pérez Massanet. L’alumna del col·legi Sant Francesc d’Assís, de Ferreries, per l’obra presentada sota el pseudònim «C2V», per «l’excel·lent creació d’una atmosfera inquietant i tèrbola, on l’escriptora aconsegueix crear una societat distòpica que atrapa al lector des del primer moment». I l’estudiant, també, de l’IES Maria Àngels Cardona, que amb el nom de «Carabassonet» presentà un «molt bon relat que et transporta de ple a l’època narrada. Una història àgil, intrèpida i fascinant d'aventures medievals amb girs inesperats, els quals no deixen indiferent al lector».

En el certamen també es va distingir a la professora més motivadora, que va ser per a Maite Salord, de l’institut ciutadellenc.

Al concurs literari de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació hi han participat 4.493 alumnes d’entre 14 i 18 anys, de 284 centres educatius. 3.102 són de Catalunya, 793 del País Valencià, 463 de Balears, 110 d’Aragó i 25 de Catalunya del Nord. El 23 de maig, la història de Carla Genestar i Gerard Pons es disputaran el premi a la millor història de Balears amb els guanyadors d’Eivissa i Mallorca. L’acte serà a l’Arxiu del Regne de Mallorca.