El lliurament del guardó va tenir lloc aquest divendres a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme | Paco Sturla

TW
3

L’artista Pere Josep Llopart es va adjudicar aquest divendres amb la seva obra «Forma tèrbola» el Premi Ciutat de Maó d’escultura 2022, en un certamen que ha comptat amb la participació de 16 propostes artístiques.

Pere Josep Llopart ha aconseguit un premi en metàl·lic per valor de 3.500 euros i, a més, l’oportunitat d’organitzar una exposició d’obres en alguna de les sales municipals. El guardó va ser lliurat aquest divendres en un acte celebrat a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme.

L’obra de Llopart ha merescut l’elogi del jurat que va valorar «la ponderositat que evoca el contrast entre la rudesa de l’exterior i un interior més vulnerable i orgànic», a més de subratllar «la força i el pes» del material utilitzat, el ferro. Per altra banda, el tribunal va destacar «la rotunditat i essencialitat, la geometria de l’esfera i l’ús del buit» de l’obra.

Menció Honorífica

El jurat del certamen artístic també va atorgar una Menció Honorífica a Lucas Agustín Bianchi per l’escultura «Gallo de San Pedro», que va justificar per «la tècnica de precisió, el detall i la multiplicitat de punts de vista».

Així mateix, el tribunal va declarar desert el premi a menors de 35 anys, donat que només s’havia presentat un candidat, el mateix Llopart, que ja s’havia fet amb el màxim guardó del certamen.

El jurat del Premi Ciutat de Maó d’escultura 2022 va estar format per Conxa Juanola, tinenta d’Alcaldia de Cultura i Medi Ambient, com a presidenta; els experts en art Juan Elorduy, Joana Olives, Miquel Pons i Javier Vicente Domingo, aquest en representació de l’Ateneu de Maó; Marga de la Llana, guanyadora del Premi Ciutat de Maó d’Escultura 2020; Bartomeu Sánchez, comissari de l’exposició del Premi Ciutat de Maó, amb veu i sense vot; i Jordi Orell, cap d’unitat del Servei Municipal de Cultura, en qualitat de secretari.