L'acte s'ha celebrat a Torralba d'en Salort | Alfredo Esteban Morales

TW
0

Becatalaiòtica ha tancat aquest diumenge la seva sisena edició amb un acte al jaciment de Torralba d’en Salort, on s'ha donat a conèixer el guanyador de la beca d’estudis de 2.000 euros. Va recaure en el projecte de Miquel López, estudiant del Grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona i músic, amb una idea d’espectacle musical a Talatí de Dalt a partir de 12 pistes sonores que ens apropen a diferents moments de la història del poblat. Les altres propostes eren una performance d’Adela Lafuente; una lectura i anàlisi d’un poema antic que podria desxifrar l’origen dels primers pobladors a Menorca, de Carles Martínez, i dues intervencions artístiques en el paisatge de Maria Riera i Ariana Ruiz.

Becatalaiòtica és un projecte cultural original de l’Associació d’Amics del Museu de Menorca, amb el suport del Departament de Cultura del Consell, on cinc persones d’entre 18 i 28 anys, després de passar dues fases de selecció, presenten una proposta d’esdeveniment o activitat de caràcter lliure, alternativa i original a diferents jaciments arqueològics de Menorca. Aquest és l’únic condicionant: emprar com a teló de fons i font d’inspiració la Menorca Talaiòtica.

La beca d’estudis està finançada pel Consell i la Fundació Illes Balears. El públic assistent va votar cadascuna de les propostes presentades, guiat per l’opinió i els comentaris d’un comitè d’experts en cultura de Menorca.

Aquesta edició s'ha tancat amb una exposició, dels objectes utilitzats als esdeveniments de Becatalaiòtica 2022. I amb la creació d’un mural. Hi va haver també en la cloenda una visita a l’excavació de l’edifici postmedieval de Torralba d’en Salort, un dels projectes arqueològics de l’Associació d’Amics del Museu de Menorca. Per altra banda, ja està oberta la convocatòria de Becatalaiòtica 2023. Les persones interessades es poden inscriure a través d’un formulari publicat a les xarxes socials del certamen i al web de Menorca Talaiòtica.