Uns vuitanta pessebristes de Catalunya, Mallorca i Menorca es van trobar de nou a la ciutat de Maó.

TW
0

La 51a edició de la tradicional trobada de pessebristes de Catalunya i Balears es va celebrar el passat cap de setmana a Menorca. Maó va ser la ciutat escollida on es van reunir uns vuitanta assistents de    divuit entitats pessebristes de Catalunya, Mallorca i Menorca, que enguany commemoren el 800 aniversari del primer betlem que Sant Francesc d’Assís va muntar a la cova de Greccio, a Itàlia, i que es celebra amb diversos actes arreu de la geografia europea.

La trobada, que va preparar el Grup de Pessebristes de Maó, va començar dissabte capvespre amb el lliurament d’acreditacions als vuitanta assistents i una visita a l’exposició permanent de diorames de Nadal i Setmana Santa, que va ser acompanyada amb una bereneta amb productes menorquins.

El mateix dissabte, però més tard, es va celebrar un acte institucional de benvinguda als assistents a l’Ajuntament de Maó, amb la presència del batle de la ciutat, Héctor Pons; el regidor de festes, José Manuel García; i els presidents de la Federació Catalana de Pessebristes, Ramon Albornà; de la Federación Española de Belenistas, Maria Antònia Martorell; i de la Federació Pessebrista Universal, Albert Català. Tots tres també participants de la trobada.

La reunió, esperada durant molts mesos, va continuar diumenge matí, amb una visita guiada pel centre històric de Maó i un recorregut amb vaixell pel port que va acabar a l’Illa del Rei. A l’illot, els assistents van gaudir d’una visita guiada pel Museu de l’Hospital, el Centre d’Interpretació del port de Maó i la Galeria Hauser & Wirth.

La trobada va finalitzar amb un dinar de germanor al restaurant La Minerva.