«Fiesta en Fornells», una aquarel·la de Hans Hartung. | Cris

TW
0

Setanta obres de deu artistes procedents del nord d‘Europa que han viscut o viuen a Menorca formen l’exposició que es podrà visitar a partir del dia 22 d’abril al 24 de setembre al centre d’Art Ca n’Oliver, a Maó. La mostra artística, que està comissariada per Carles Jiménez i serà inaugurada aquest dissabte a les 18 hores, ha estat organitzada per l’Ajuntament de Maó i el Consell insular i compta amb la col·laboració de    Fondation Hartung-Bergman, el Museu de Menorca i la Fundació Hospital Illa del Rei.

«Menorca i la Llum del Nord. A partir de Hartung-Bergman» compta amb obra del matrimoni Hans Hartung i Anna-Eva Bergman, Arnulf Bjorndal, Hermann Pabts, Ron Webb, Bettina Gleis, Francois Perri, Alfred Hutchison, Theresia Malaise i Lindsay Mullen.

La Fondation Hartung-Bergman d’Antibes, a França, aporta pintures i aquarel·les de la parella de 1933; el Museu de Menorca cedeix obres d’Arnulf Bjorndal i el seu fill, Andreas, aporta documents relatius a les activitats artístiques i culturals de son pare a Fornells; la Fundació Hospital Illa del Rei cedeix obres de Hermann Pabst, mentre que Rita Pabst aporta fotografies i escrits del seu avi.

L’epicentre de l’espai que acull l’exposició artística és una maqueta de la casa en marès que Hartung i Bergman van construir a Tirant, que ha estat feta pel mestre de cases jubilat i expert en maquetes de marès santlluïser Toni Bagur.

Activitats

També s’han organitzat activitats amb motiu de la mostra: taula rodona amb els artistes (17 maig, 19 hores); visita guiada Hutchison i Mullen (17 juny, 12 hores), visita guiada Malaise i Perri (15 juliol, 12 hores); i visita guiada Webb i Gleiss (26 d’agost, a les 12 hores).