«Geure(R)a», un espectacle que fusiona dansa vertical, poesia, projeccions i música

TW
0

La segona cita del Festival Pedra Viva arriba aquest dijous a un escenari inèdit, les murades del port de Ciutadella, de la mà de «Geure(R)a», un espectacle que fusiona dansa vertical, poesia, projeccions i música.

Aquesta és una col·laboració entre el festival i el Teatre des Born, que mira de contribuir al diàleg entre diferents llenguatges artístics, amb una proposta que guarda l’essència de l’experimentació i la investigació creativa que enriqueix el ‘Pedra Viva’.

«Geure(R)a» desafia l’espectador i desperta un imaginari al voltant de la naturalesa. Ho fa, mitjançant una coreografia suspesa a l’aire, enriquida amb la música de Juantxo Zeberio, els versos de Toti Martínez i les projeccions animades de Paco Gramaje. És així que la naturalesa se situa al centre i es recuperen les històries que ens hi apropen, creant un espai de presa de consciència, en què es proposa tornar a una relació sana amb ella.

El Festival Pedra Viva ofereix per primera vegada un espectacle gratuït, i ho fa en un espai com les majestuoses murades del port antic, perquè esdevengui una trobada entre les diferents disciplines artístiques i el públic, amb els artistes ‘jugant’ amb la plasticitat dels murs. Serà a partir de les 22 hores.

Activitat complementària

Aquesta proposta esdevé complementària d’una altra que es farà abans, a les 20.30 hores al Teatre des Born. Allà, la companyia Explica Dansa presentarà «Tra, tra, tra, tradició, transmissió, traïció», una performance pedagògica, entre la conferència i l’espectacle, perfecta per endinsar el públic en el llenguatge de la dansa i tenir eines per a gaudir-la més plenament. Posant la mirada en la dansa tradicional, Toni Jodar treballa un tríptic que defineix el lloc que ocupa, avui, la tradició.