Imatge d’arxiu d’una edició anterior del recital poètic Illanvers

TW
0

El recital poètic Illanvers arriba a la seva majoria d’edat, celebrant enguany la seva divuitena edició. Els propers divendres 4 d’agost i dissabte 5, recalarà al parc des Freginal del centre de Maó i a Can Saura, a prop de la Catedral de Ciutadella, respectivament. Ambdós dies l’esdeveniment artístic, amb poesia, música i pintura començarà a les 21.30 hores.

Divuit edicions

Sota la premissa del canvi climàtic, l’edició 2023 de l’Illanvers –un joc de paraules entre Illa i vers–  reivindica una major cura de l’entorn a través de les diferents disciplines artístiques que l’integren: la literatura en forma de poesia, la música interpretada en directe i la pintura creada també al mateix moment del recital poètic, davant del públic.

Per aquest estiu, els representants de Menorca seran els poetes Joan Rotger Julià, Tomeu Obrador Cursach i Maria Galetta. Des d’Eivissa arriba la veu de Carles Fabregat qui, amb Sebastià Alzamora i Teresa Pascual, ambaixadors poètics de Mallorca i de la Comunitat Valenciana, respectivament, completaran la part de rapsòdia.

D’altra banda, l’actriu Matilde Muñiz serà l’encarregada de recitar poemes del manacorí Jaume Vidal Alcover (Manacor, Mallorca, 1923 - Barcelona, 1991), de qui enguany se celebra el cent aniversari del seu naixement.

Per arrodonir l’acte participaran també  l’art plàstic, amb les pinzellades de la pintora ciutadellenca Paca Florit i la música, amb la mestria de Pere Arguimbau a la guitarra.

A més de viure l’acte en viu, a les dues nits programades per la propera setmana a l’aire lliure a les ciutats de Ciutadella i Maó, s’ha editat un llibret amb els poemes del recital per a una lectura més distesa. Aquest format estarà a l’abast del públic assistent a un preu molt assequible.

L’acte d’arts escèniques, plàstiques i literàries en directe Illanvers, iniciat al 2004, està organitzat pel Consell insular amb col·laboració de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) i dels Ajuntaments de Maó i Ciutadella.