Benito Mercadal Pons.

TW
0

El Centre de Geologia de Menorca, a Ferreries, ret homenatge al geòleg Benito Mercadal Pons (Sant Lluís, 1925-Palma, 1999) amb la presentació de la nova vitrina dedicada a la seva figura aquest divendres 18 a les 19 hores al mateix Centre de Geologia. A l’acte intervindran el periodista Toni Seguí i el paleontòleg Josep Quintana.

Val a dir que Benito Mercadal Pons va ser un apassionat de la geologia i la paleontologia de l’Illa i al llarg de la seva carrera va reunir un important fons amb milers de peces i referències bibliogràfiques. Entre altres materials, un fòssil de tortuga gegant d’entre 2 i 5 milions d’anys i un crani de myotragus.

A més d’estar en contacte amb nombrosos investigadors espanyols i estrangers, Mercadal Pons va ser membre fundador de l’Institut Menorquí d’Estudis i coautor del primer tom de l’Enciclopèdia de Menorca dedicat a la geografia física.

Altres activitats

El Centre de Geologia de Menorca informa que, a més d’aquest acte, hi haurà una activitat en família aquest dijous sobre «La Menorca dels colors: sediments comestibles» i divendres 1 de setembre una altra sobre «Posidònia: entre la mar i la terra».