Imatge del curtmetratge «Sa caseta de vorera», que va ser premiat a l’edició de 2022 | FFTM

TW
0

Tres propostes audiovisuals participaran en l’edició d’enguany del Food Film Menu representant a Menorca Regió Europea de Gastronomia en el certamen de curtmetratges organitzat per l’IGCAT (Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme).

D’una banda, el director Àlex Arroyo presenta «Sa cuina dels records», audiovisual en el qual Pau Sintes, Millor Jove Xef Europeu l’any 2022, és el protagonista i parla de l’herència culinària de l’àvia, alhora que planteja el futur de la cuina de Menorca des d’una visió mediambiental, turística i temporal. Aquest documental va ser presentat al públic el juny en el marc del Cooking Films 2023 del Festival Internacional de Cinema de Menorca.

Des de l’Associació d’Educació d’Adults de Menorca es presenta «Atemporal», curtmetratge produït per Talaiot Estudios i la mateixa Associació d’Educació d’Adults de Menorca, amb guió de Jaume Gomila, Aleix Pinadella i Gerard Dols. Es tracta d’un film experimental que parla de passat, present i futur de la gastronomia menorquina amb la participació de tres cuineres que representen a tres generacions i presentant, al mateix temps, tres plats singulars de l’Illa. A més, ret homenatge a una de les pioneres i defensores de la cuina d’arrel.

Finalment, el Departament d’Economia presenta «Segones Oportunitats», dirigit per Laura Tresserras i Gilbert González, de la productora Bendito Films, un documental basat en la iniciativa de Càritas que ha convertit l’antic restaurant Ca n’Aguedet en un centre de formació que promou l’ocupació i lluita contra l’exclusió social. Pedro Morlà és l’actor que es posa en la pell d’un aturat de llarga durada que recupera l’esperança d’incorporar-se al món laboral. Mostra    el costat més humà de productors i cuiners. Cal recordar que a l’edició de 2022 del Food Film Menu el curtmetratge «Sa caseta de vorera», dirigit per Bendito Films, va ser premiat en la categoria Joves agricultors i pescadors.

La llista de guanyadors es farà pública el setembre de 2023 i s’obrirà un període de votació en línia a les xarxes socials d’IGCAT per seleccionar els audiovisuals preferits del públic.