Clàudia Pons-Moll, professora agregada a la Universitat de Barcelona.

TW
2

Del 28 al 31 d’agost, la seu de la Universitat de les Illes Balears a Alaior acollirà la tercera edició de l’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC 2023). Aquest esdeveniment, organitzat conjuntament per la Universitat de Barcelona i la UIB, en col·laboració amb altres institucions com l’Institut Menorquí d’Estudis i l’Institut Ramon Llull, té l’objectiu de proporcionar formació lingüística catalana als estudiants de grau i postgrau interessats en aprofundir els seus coneixements en aquest àmbit.

Aquesta escola d’estiu oferirà quatre cursos durant els matins. Les activitats docents    cobriran diferents àrees de la lingüística catalana, com fonologia, sintaxi, variació dialectal i sociolingüística. Professors destacats, com el doctor    Francesc Torres-Tamarit, la doctora    Cristina Real, el doctor Andreu Bosch i el doctor Ivan Solivellas    seran els encarregats d’impartir aquests cursos.

Programa d’activitats

L’EDELC 2023 també inclourà sessions de tutories i una oportunitat per als estudiants de presentar les seves recerques mitjançant una sessió de pòsters. Una part destacada de l’esdeveniment és el III Premi Aina Moll, que reconeix la millor contribució presentada. El guardó és convocat per la direcció general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

A més de l’àmbit acadèmic, també s’organitzen diverses activitats culturals i acadèmiques obertes al públic general.

El programa d’activitats inclou ponència i recitals, com la ponència de Gemma Rigau i el recital poeticomusical que oferiran el    poeta Ponç Pons i el cantautor Guiem Soldevila. També s’organitzarà una ruta cultural, històrica i literària pel Maó il·lustrat, guiada per Ismael Pelegrí.

La cerimònia d’obertura, el dia 28 d’agost , comptarà amb la participació de distingits membres acadèmics i organitzadors, que donaran el tret de sortida a aquesta enriquidora trobada que promou la investigació lingüística i la col·laboració universitària.