Concert ‘Bolérame’ amb els quatre músics compartint escenari a Ciutadella aquest estiu i transmetent sentiments al públic. | Damià Coll

TW
0

Aquest dimarts al matí la soprano Maria Camps en una petita pausa d’un assaig pel concert de diumenge amb Pere Arguimbau, Lluís Gener i Guillem Pons, ens avança que aquest mateix quartet gravarà un disc a la tardor on recolliran el repertori de boleros amb toc jazzístic que anomenen «Bolérame» i que estan oferint aquest estiu en concerts en viu a l’Illa.

La idea és gravar un àlbum d’estudi aquesta tardor, perquè «queda molt polit. Encara que ja moltes veus han cantat aquests boleros, volem fer la nostra aportació, que és, no sé si dir, com una fusió entre bolero i jazz», explica Camps. La seva veu transita les lletres apassionades i en castellà del bolero, d’origen cubà, molt ben acompanyada per la guitarra d’Arguimbau i el contrabaix de Gener amb la percussió de Pons.

El quartet està tantejant les opcions per a fer l’enregistrament a Menorca o fora de l’Illa, perquè amb quatre músics es necessita una infraestructura més complexa que si fossin només dos, que llavors sí seria més viable. També    «s’ha de dur la cosa molt rodada, perquè si no les hores d’estudi serien moltes i el pressupost es dispara» alerta la cantant.

El repertori «Bolérame» i la música d’aquest Íntim Quartet, com s’anomenen, és «molt flexible, no és metronòmica» i per enregistrar les cançons sonaran de manera conjunta, encara que cadascú dins una cabina per captar millor el so, perquè «soni a veritat, gens anquilosat» explica.

D’altra banda, l’opció de gravar un disc en directe és segons l’artista molt arriscada perquè «pot sortir molt bé però també poden sortir pífies».

Estil jazzístic

El guitarrista i arranjador Pere Arguimbau ja fa molts anys que toca amb la soprano i també han enregistrat altres discos. Ara amb els altres dos músics que també venen del jazz els estils clàssic i jazzístic es segueixen apropant, en terreny del bolero. «No fem ni un jazz pur ni un clàssic pur, ells venen cap a jo i jo vaig cap a ells i el punt de trobada és molt interessant. Té molta intimitat, com una cosa petita,    murmurada, explicada amb delicadesa, però alhora amb la força    dels girs dels arranjaments musicals nous i contemporanis que trenquen amb la part més clàssica del bolero i això és el més interessant precisament» explica la cantant amb il·lusió pel disc i concerts.

Concert a Alaior aquest diumenge i a Ciudad Real la propera setmana

El diumenge 3, al claustre de l’antic convent de Sant Diego i promogut per l’Ajuntament d’Alaior, a les 20 hores, els quatre intèrprets oferiran un recital amb un repertori de boleros tan coneguts com «Sabor a mí», «Amapola», «Vete de mí», «Corazón loco», «Solamente una vez», «Toda una vida», «Bésame mucho», «Muñequita linda» o «Dos gardenias», arranjats per Arguimbau. La informació complementària es troba a la web de l’Ajuntament d’Alaior.

D’altra banda, el dissabte 9 de setembre el quartet actuarà a Daimiel (Ciudad Real), dins la programació de les seves festes patronals, després del concert que oferí la soprano sola l’any passat.