Toni Rotger, Pilar Pons i Zès Coll, a l’acte d’homenatge a la glosadora alaiorenca | Katerina Pu

TW
1

Més de vuitanta persones van fer costat a la glosadora Pilar Pons Barber en el merescut homenatge que l’associació Soca de Mots li va tributar a ca n’Oliver, a Maó. El director insular de Cultura, Tiago Reurer, li va lliurar en nom del Consell una placa en reconeixement de la seva trajectòria.

L’acte va comptar amb breu presentació a càrrec d’Annabel Vilallonga, presidenta de Soca de Mots, i la projecció d’un documental d’uns 15 minuts sobre la glosadora homenatjada, elaborat per Magda Timoner.

L’historiador i membre del Centre d’Estudis Locals (CEL) d’Alaior, Miquel À. Marquès, va assenyalar la vena glosadora de Joan Pons Pons, son pare de na Pilar, i la seva assistència als glosats dels anys setanta organitzats per l’Associació de Vesins Camí d’en Barrotes, a Maó, en què participaven els glosadors Miquel Ametller i Esteve Barceló i el sonador Toni Pons. També va destacar que va ser una de les glosadores més actives des de 1999, fins a la seva retirada en un glosat as Castell el 2017.

L’acte va finalitzar amb tres glosats de curta durada. El primer amb Toni Rotger, Pilar Pons i Zès Coll; el segon amb Lina Pons, Maria Marquès i Annabel Villalonga; i el tercer amb altres glosadors presents entre el públic que van recitar unes gloses.