Lita Cabellut | Efe

TW
0

El pròxim dimecres 18, l’artista Lita Cabellut estarà present al Centre Marítim Thalassa a les 19.30 hores per oferir una xerrada.

Sota el títol «Ejercicios de Libertad», una de les artistes més cotitzades del panorama nacional i mundial divagarà sobre el procés creatiu de la seva obra. És a dir, els conceptes i la filosofia que tracta en ella.

Tanmateix, aquest acte no seria possible sense la col·laboració de l’organització de Quarantine, esdeveniment artístic que tindrà lloc al Llatzeret durant la setmana del 16 al 22 d’octubre i en el qual participa la mateixa Cabellut.    I és que a més d’aquesta artista, el Llatzeret acollirà durant els pròxims dies a uns altres 70 que es veuran immersos en un procés d’alliberament creatiu.

A més, alguns d’ells es convertiran en els mentors de diversos artistes des Castell en una sèrie de classes magistrals que tindran lloc al mateix Llatzeret durant la setmana.

Admiració internacional

Pel que respecta a Lita Cabellut, es tracta d’una pintora que amb dinou anys es va traslladar a Amsterdam (Païssos Baixos) per estudiar a l’Acadèmia Gerrit Rietveld.

Després de formar-se en una escola d’art tan prestigiosa, les seves obres l’han portada arreu de tot el món. Ha exposat les seves pintures a multitud de països diferents: el Seoul Arts Center, a Corea; el Museu d’Art Contemporani    de Sicília, a Itàlia; el CSMVS de Mumbai, a l’Índia... A més, algunes estan incloses en les col·leccions permanents de museus tan importants com el Théâtre Mogador de París o el Copelouzos d’Atenes.