Zulema Bagur i  Florit Nin van pintar en directe les persianes seguint el seu estil i temàtica | Art amb B

TW
0

Els artistes menorquins Zulema Bagur i Francesc Florit Nin han participat, juntament amb altres dotze artistes balears, en la intervenció artística «Persianes amb art» que ha tingut lloc els dies 6 i 7 d’octubre en algunes cases d’Els Poblets, a Alacant, amb l’organització de la Fundació Baleària i el suport de l’Ajuntament d’Els Poblets i l’associació Art amb B.

Aquesta intervenció d’art urbà ha permès transformar en obres d’art les persianes de les façanes de les cases del poble alacantí, mentre que els artistes pintaven en directe, davant la mirada dels vianants que caminaven pels carrers, en una iniciativa inclosa en la celebració del dia 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana.

Els catorze artistes van poder treballar durant els dos dies per transformar les persianes en llenços artístics, a partir de la gran varietat d’estils i tècniques com el dibuix, la pintura, l’esprai o performance, amb la direcció del comissari i impulsor d’Art amb B, Antoni Torres Martorell.

Zulema Bagur assegura que «participar en el projecte ‘Persianes amb art’ ha estat una vivència artística engrescadora i emotiva. Amb la meva pintura he volgut traslladar natura al mur, evocar una immersió dintre de l’univers natural, on la vegetació, la floració i l’aire ens envolten de colors intensos, gestuals i tàctils i ens transmetran sensacions de moviment i vida».

Per la seva part, Florit Nin afirma que el projecte artístic «ha estat una experiència molt gratificant. Vaig pintar una imatge amable en la qual figurés el més essencial: el cel, la mar, una filleta, que té sobre el seu cap un niu per als ocells».