Exemple de les targetes QSL, amb el disseny especial per a la Menorca Talaiòtica.

TW
0

La Menorca Talaiòtica va assolir una gran repercussió internacional molt abans d’entrar a formar part del llistat del Patrimoni Mundial de la Unesco. La reunió celebrada el passat 19 de setembre a la capital d’Aràbia Saudita, Riad, va ser el colofó d’una campanya de promoció amb aparador mundial.

I és que el Grup de Radioaficionats de Menorca (GRM), amb el suport del Consell, va dur a terme una operació de difusió a escala global. Amb l’indicatiu especial A06MTPH concedit per la Direcció Provincial d’Inspecció de les Telecomunicacions de Balears, els radioaficionats menorquins van dur a terme un total de 4.350 contactes bilaterals. Entre aquests es troben tant estacions pertanyents a les diferents comunitats autònomes del nostre país com aquelles vinculades a un total de 42 estats repartits arreu del món.

Èxit rotund

Com a gest d’agraïment, totes les estacions contactades van rebre una targeta QSL amb un disseny commemoratiu de la Menorca Talaiòtica. Aquesta és una mena de targeta postal que fan emprar les emissores de ràdio per remetre als oients un informe de correcta recepció de les seves emissions.

La iniciativa ha resultat ser tot un èxit, ja que el GRM, a través del seu president Juan Alberto Cardona, no atura de rebre missatges i correus de diferents punts del món interessats en Menorca i el seu llegat talaiòtic.