Aquest divendres va ser inaugurada l’exposició «Francesc Hernández Monjo. Marines» | Josep Bagur Gomila

TW
1

Vuitanta-quatre quadres provinents d’institucions, museus i col·leccionistes privats formen  «Francesc Hernández Monjo. Marines»  l’exposició antològica sobre el pintor maonès que organitzada pel Consell insular, amb    la col·laboració dels ajuntaments de Ciutadella i Maó, va ser inaugurada aquest divendres a la sala del Roser de Ciutadella i que es podrà visitar fins al pròxim dia 10 de març.

L’exposició antològica sobre Francesc Hernández Monjo 1862-1937) també contempla l’organització d’una sèrie d’activitats, entre les quals hi haurà visites guiades a càrrec del comissari de la mostra, Carles Jiménez. A més, l’exposició té caràcter itinerant, per la qual cosa del 22 de març al 16 de juny també es podrà visitar al centre d’Art Ca n’Oliver, de Maó.

«Francesc Hernández Monjo. Marines» és l’exposició més gran que mai s’hagi dedicat al pintor,    en aquesta ocasió en una iniciativa del Departament de Cultura de la institució insular per saldar el deute pendent amb l’artista que al llarg de la seva trajectòria artística va destacar pel seu mestratge en el gènere de les marines, no només a l’Illa, sinó arreu d’Espanya.

La mostra pictòrica permet al visitant contemplar obres de distintes etapes, «d’una pintura que neix d’una llarga tradició, la de les vistes del port de Maó que data del segle XVIII i es podrà contextualitzar el temps històric que va viure amb obres d’altres pintors coetanis, a més de conèixer els seus antecedents familiars, perquè la seva família és al cim de la producció cultural menorquina», assenyala Jiménez. També assegura que «la seva pintura, a cavall entre els segles XIX i XX, va tenir una forta influència en els pintors menorquins de l’època i va ser molt ben rebuda a Madrid i a la resta d’Espanya. Va pintar la mar i vaixells amb un estil que va evolucionar des del romanticisme fins a l’impressionisme, aconseguint renovar el gènere i dignificar-lo».