Bayona, a la presentació d’un col·loqui sobre la pel·lícula realitzat a Granada.  | EFE/Miguel Ángel Molina

TW
0

Poc després d’assistir a la gala dels Oscar celebrada a la ciutat nord-americana de Los Angeles, el director de «La sociedad de la nieve», Juan Antonio Bayona, arriba a Menorca per oferir el pròxim dimecres 27 a la sala 1 dels cinemes Ocimax de Maó un col·loqui sobre la pel·lícula inspirada en l’accident aeri dels Andes de l’any 1972 i la història de supervivència dels seus tripulants, que encara continua sorprenent i commovent a tot el món.

Tot i que encara s’han de confirmar més de detalls, els cinemes regentats per l’empresa Aficine aprofitaran el dia de l’espectador per projectar una sessió del film el capvespre. A continuació, els assistents podran gaudir de la xerrada amb el director català.

Cal recordar que els cinemes Ocimax van poder començar a emetre «La sociedad de la nieve» a les seves sales al mes de gener una vegada havia rebut el vistiplau per part de la productora, Netflix. I és que, encara que els usuaris d’aquesta plataforma tinguessin accés al visionat en qualsevol moment des dels seus dispositius, l’experiència al cinema és superior. Això explica que la producció es passés fins a set setmanes en la cartellera de l’Ocimax.

Èxit internacional

Tot i no haver pogut aconseguir cap estatueta en la darrera edició dels Oscar, a la qual estava nominada en les categories de Millor Pel·lícula Internacional i Millor Maquillatge i Perruqueria, «La sociedad de la nieve» va arrassar a la trenta-vuitena edició dels Premis Goya emportant-se fins a dotze dels tretze capgrossos als quals optava. Entre ells, el de Millor Direcció de Producció, motiu pel qual Margarita Huguet es va convertir en la primera menorquina en guanyar un premi de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

En aquests moments, «La sociedad de la nieve» és la segona pel·lícula de parla no anglesa més vista en la història de Netflix amb més de 95 milions de visualitzacions.