La companyia Xavier Bobés representarà l’obra | Teatre Principal de Maó

TW
0

El Teatre Principal de Maó celebra aquest dimecres el Dia Mundial del Teatre amb l’arribada a l’Illa de la companyia catalana Xavier Bobés, que a partir de les 20.30 hores posarà a escena «El mar: visió d’uns fillets que no l’han vist mai». Una obra teatral basada en fets reals ambientada en l’hivern de 1936 que narra la història d’un mestre i la seva promesa de mostrar el mar de Catalunya als seus alumnes. Una promesa que mai es va arribar a complir. El mestre era Antoni Benaiges i els alumnes eren els fillets i les filletes de l’escola rural de Bañuelos de Bureba, un poble de la província de Burgos.

És un relat colpidor i sense final feliç que arriba als escenaris amb l’autoria i direcció de Xavier Bobés i Alberto Conejero, ambdós nominats als Premis Max 2023 a la millor direcció d’escena. L’obra va ser estrenada el febrer de 2022 al Teatre Nacional de Catalunya i recentment, aquest relat també ha fet el salt a la pantalla amb la pel·lícula «El maestro que prometió el mar» (2023), dirigida per Patricia Font, protagonitzada per Laia Costa i nominada als Premis Goya 2023, Premis Gaudí 2023 i Premis Feroz 2023.

Al Teatre Principal de Maó arriba gràcies al programa estatal Platea de l’Inaem (Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música).