La Junta de Caixers de Sant Bartomeu 2014, amb el batle Manuel Monerris. | Paco Sturla

TW
0

L'Ajuntament de Ferreries proclamà ahir els integrants de la Junta de Caixers de Sant Bartomeu 2014. La presentació va tenir lloc en el saló de plens, entre gran expectació i emoció dels escollits i del públic present.
La regidora de Cultura i Serveis Socials, Alexandra Marquès Rotger, serà la caixera batlessa i actuarà a la qualcada en representació del batle, Manuel Monerris. Té 38 anys i s'estrenarà en un càrrec pel qual diu sentir-se il·lusionada, tot i la responsabilitat dins la festa. Com  a caixer sobreposat actuarà el jove Joan Janer Pons, fadrí i treballador de la Cooperativa Agrícola de Ferreries. Serà el responsable de dur el penó de Sant Bartomeu.

D'altra banda, Joan Pons Pons, del lloc de Binimassó, ha estat nomenat com a caixer pagès. El caixer casat serà Joan Janer Cardona, amb una feliç coincidència al tractar-se del pare del caixer sobreposat o fadrí, pel que els dos coincidiran a la qualcada.

El caixer capellà serà Joan Bosco Martí, rector de la Parròquia de Sant Antoni Maria Claret de Ciutadella, que repetirà en la funció de capellana de les festes de Sant Bartomeu.

Fabioler i pregoner
Durant l'acte es va donar a conèixer el nom del fabioler, que serà Joan Mir Arguimbau, amb experiència en aquesta funció dins la festa. A la vegada, el pregó de Sant Bartomeu anirà a càrrec del Club Esportiu Ferreries, amb motiu de la celebració de l'aniversari i per la seva contribució i aportació en benefici del poble.

Així mateix, s'aprofità l'acte per homenatjar a tres cavallers que compleixen 25 anys sortint com a genets a les festes de Sant Bartoneu. Es tracta de Josep Pons Coll, Sebastià Torrent Febrer (que va ser caixer casat a l'edició de l'any passat) i Joan Pons Pons.