TW
1

La rua de carnaval de Maó comptarà, de moment, amb cinc comparses i tres carrosses, que es disputaran el concurs organitzat per l'Ajuntament, dotat amb 250 i 500 euros, respectivament, per a les dues categories del certamen.

Maó es prepara per celebrar Carnaval, i ho fa amb un programa d'activitats entre dijous dia 27 i dimarts 4 de març, entre les que hi ha la rua de dissabte, per a la que dijous es tancaran les inscripcions. Quant al nombre de participants a la rua, l'any passat van ser una dotzena, xifra que des de Cultura apunten que cada any és semblant. Així, s'haurà d'esperar a dijous per veure si es manté la participació.

Programa
La regidora de Cultura i Festes, Elisa Mus, i el vicepresident i el soci de l'Orfeó Maonès, Albano Gómez i Vicent Andreu, presentaren el programa d'actes ahir, en el que hi figura el seguici fúnebre d'en Camestortes de dimarts i que organitza l'entitat cultural. Vicent Andreu explicà que serà la típica «representació de la mort, amb dosis d'ironia i humor», a més de les «clàssiques vídues». Serà un muntatge amb una trentena de persones per «intentar divertir a la gent», afegí.

El seguici acabarà al Teatre Principal, amb la vetlla i la lectura del testament d'en Camestortes, i a les 20 hores, a la plaça Constitució, hi haurà la crema de'n Camestortes, i l'arribada de s'Àvia Quaresma. Però les activitats començaran el proper dijous matí, amb activitats infantils a l'Esplanada i la rueta de grups escolars pels carrers del centre, i el capvespre, a les 18.45 hores, amb la festa infantil al Pavelló Sínia Costabella, amb el grup Boulevard. El programa es completa amb la rua del dissabte i l'entrega de premis al Pavelló Sínia Costabella, amb ball i música de discjockeys.