El disc ‘Viu Sant Joan’ obre les ganes de festa | Josep Bagur Gomila

TW
6

«Es Diari» ha encetat les ganes de festa amb el disc «Viu Sant Joan». El treball discogràfic santjoaner es presentà el dimecres fosquet al Pati de Sant Pau del Seminari, en una animada trobada entre amics. L'acte començà amb unes paraules de Bep Marquès, l'ànima del disc «Viu Sant Joan», que ha aconseguit reunir un variat repertori de cançons fresques i festives de la mà de diversos cantants i grups musicals. El cantant va introduir l'acte i agraí la col·laboració dels músics que han fet possible el disc. A continuació, l'editor d'«Es Diari», Josep Pons Fraga, adreçà unes paraules als presents sobre aquesta nova producció musical de compromís del rotatiu amb les festes de Ciutadella. De fet, en només 3 setmanes de ser al carrer, el disc ha venut ja 500 còpies i encara es pot adquirir a les oficines de Maó i Ciutadella d'«Es Diari».

Noticias relacionadas

Actuacions en directe
Bep Marquès bromejà sobre el repte d'actuar davant el baríton Joan Pons, convidat a l'acte, un comentari que despertà les rialles dels presents. El cantant agafà el 'micro' i interpretà «Ciutat de Parella», una de les cançons del disc. Improvisant i amb el micròfon a la mà, convidà a Joana Pons a sumar-se amb ell en la interpretació de la peça. Va ser un duet emotiu. L'actuació de Bep Marquès continuà amb «A romadre», en la qual s'acompanyà de la veu de Juana Melià, jove promesa en el món de la música menorquina. Entre els aplaudiments, Joss va cloure l'acte amb una emotiva interpretació de la cançó «Ciutadella ho viu així», on expressa la vivència de la festa, en un mig temps que agradà molt al públic present.

Entre els assistents destacà la presència de músics que han participat en el disc, com Joana Pons, Juana Melià, Joss i Coloma Marquès (del Grup Folklòric Arrels de Sant Joan), entre d'altres. Així mateix, el batle José María de Sintas no es va voler perdre el tast del disc «Viu Sant Joan» i acudí acompanyat de diversos regidors de l'equip de govern, com Auxiliadora Pons, Esperança Juaneda o Pedro Gener, entre d'altres. També assistiren la regidora Maria Cabrisas i Joana Barceló, així com a patrocinadors del disc. Destacaren el baríton Joan Pons i la seva esposa Niní Moll, el rector del Seminari i capellana, Bosco Faner, i membres de la Junta de Caixers. El caixer senyor, Borja Morgades de Olivar, no assistí per trobar-se a Barcelona i el representà el seu conco, José María de Olivar Ordis, baró de Lluriach.