Diumenge des Be. El primer toc de les festes de Sant Joan 2014. Autor: Óscar Barber | Óscar Barber

TW
4

El primer toc de les festes de Sant Joan i del bienni ha sonat esplendorós aquest matí, a les nou en punt, a una de les finestres de Cas Baró.

Entrel'ovació de tota Ciutadella i l'emoció continguda de la Comitiva des Be, el so del tambor i el fabiol interpretat per Sebastià Salort ha encetat la jornada festiva del Diumenge des Be.

Una gernació s'ha concentrat al carrer Santa Clara i la conscienciació i el respecte han permès obrir passadís a s'Homo des Be i la seva comitiva, tot i alguna empenta, sense incidències. Molta gent també ha seguit el primer toc des de la pantalla gegant instal·lada al Bastió de Sa Font.

Noticias relacionadas

Tot ha començat a primera hora del matí, quan els dos caixers pagesos, el casat, el fadrí, s'Homo des Be i l'ajudant han sortit, poc abans de les vuit, de la posada al carrer Orient, 51. Allà s'ha vetlat Es Be tot la nit,quan ales 2.30 hores es van tancar les portes de la cotxeria. La comitiva s'ha dirigit al carrer Sant Jaume a recollir sa capellana, Bosco Faner, qui enguany compleix 40 anys del seu primer Sant Joan.

Ja amb el caixer capellà,la comitiva ha fet l'entrada a cas caixer senyor a les 8.12 hores entre gran expectació. A Cas Baró hi havia reunits convidats, amics i familiars de la Comitiva des Be. Poc abans de les nou, el caixer senyor, Borja Morgades de Olivar,ha fet entrega de la bandera al caixer fadrí, Sam Bosch, en un acte en que els dos s'han abraçat entre els aplaudiments de la gent.

El jove fadrí ha besat la bandera en dues ocasions. A continuació la Comitiva des Be s'ha fet la fotografia oficial de les festes d'enguany a la sala gran de Cas Baró. Després del primer toc, els protagonistes han iniciat la jornada que tindrà 114 visites i dos tocs de dol: un al casat de Olivar, per Carmen O'Neill,i l'altre al Geriàtric, en record des "Pitxonet", cavaller de la qualcada. La comitiva ha visitat Ca'l Bisbe il'Ajuntament entre les expressions d'alegria de la gent.

Serà un dia intens. Es preveu que la Comitiva des Be arribi a cas caixer casat, Pedro Villalonga, davant Santa Rita, devers les 22 hores, on tindrà lloc sa Beguda.