TW
0

A molts ciutadellencs, ahir, els van despertar els forts trons que a la matinada del diumenge al dilluns anunciaven l'arriba d'una tempesta. I més d'un ja passava pena per si plouria durant les festes. Entre ells, la família del caixer casat, Pedro Villalonga. Però Sant Joan ho va respectar, i just quan la dona del caixer casat, Lídia Ponsetí posar la bandera a la façana, a les 6,15 del matí, va deixar de ploure.

No hi havia molt d'ambient, ja que la pluja va fer que molts no s'atrevissin a arribar a la posada del caixer casat, a Sant Antoni Maria Claret, 113. Així i tot, alguns ciutadellencs no es van voler perdre la primera, i enguany única, penjada de bandera de Sant Joan a cas caixer casat, on va onejar fins que el capvespre se li va entregar el penó al caixer fadrí, Sam Bosch.

Noticias relacionadas

Després es van començar a reunir a la plaça de ses Palmeres alguns grups d'amics que volien veure com ballava el sol. Ningú esperava que aparegués l'amo des julivert amb la seva mobilette, carregat de julivert i el fessin botar per dins es Molí. Ja fa dos anys que en Sebastià Moll es va jubilar, després de 35 anys seguits com a amo des julivert, i la seva absència encara es nota. Així i tot el seu record hi fou present, quan un ranxo, d'una quinzena de ciutadellencs (entre ells el fabioler del matí del dia Sant Joan, Juanlu Gelabert), van repartir julivert entre les persones que hi havia a la plaça.

Enguany, envaït per la nostàlgia en Sebastià Moll, l'amo des julivert sí que va aparèixer, encara que sense julivert i sense mobilette, i fou, de nou, durant una estona el centre d'atenció. Tampoc hi va faltar Esteve Mercadal Barceló, amb el seu tambor i fabiol, per començar a impregnar la festa al poble. També els veïns del carrer Sant Cristòfol al migdia van fer la seva festa, amb el seu peculiar pasacarrers santjoaner.

Mentrestant. Ciutadella es començava a deixondir, i els ciutadellencs anaren a berenar amb familiars i amics. I sí, ara sí, Sant Joan ja era aquí.