Primer toc. Dissabte de Sant Joan 2014 | Óscar Barber

TW
1

Ramón Morgades de Olivar, només cinc anys, sang noble pels dos costats, va ser el primer protagonista del Dia de Sant Joan. En absència de son pare, que llavors descansava a una habitació de la casa senyorial, fou l'encarregat de donar permís al fabioler Juanlu Gelabert per tal de començar el replec. El seu avi i la seva mare Maria Teresa, que el sostenia en aquell moment en braços, van ajudar-lo a vèncer la seva timidesa en un acte que segurament repetirà algun dia de major, convertit ja en caixer senyor deles festes.

S'inicià així el replec dels 104 cavallers, inclòs l'amo Rafel Torres de Son Blanc qui, als seus 91 anys d'edat, s'incorporà a la qualcada als voltants de la Plaça d'Artrutx. Durant tota la tanda, ocupà un lloc preferent, al bell mig entre l'amo Miquel Moll de Son Felip i el caixer senyor.

Noticias relacionadas

A l'altra punta, tot just darrera dels caixers pagesos, hi havia Llorenç Pons Taltavull, fill de l'amo de Torraubet, qui amb tan sols 8 anys repetia per segon any com a cavaller més jove de la qualcada.

Ciutadella s'havia despertat amb el cel ennivolat, però amb calor i les mateixes ganes de bulla després de l'intens Dissabte de Sant Joan, que caixers i cavallers donaren per tancat devers les cinc i quart de la matinada.